Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Παναγίας του Καρμήλου στην Άνω Σύρο

Published on: 7 Απριλίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 1264

Tags: ,

Την ανάμνηση της εισόδου του Ιησού στα Ιεροσόλυμα καθώς και την Θεία Ευχαριστία, τέλεσε ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος Στεφάνου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Καρμήλου, την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου, συλλειτουργούντος του Ιερομόναχου π.Στέφανου Αρμακόλα.

Με την Κυριακή των Βαΐων, ξεκινάει η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα της ανάμνησης των Παθών του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, μέχρι το σταυρικό θάνατο και την ένδοξη Ανάστασή Του.

Με κλαδιά ελιάς και βάγια στα χέρια, καθώς και τον ανάλογο στολισμό στον Ιερό Ναό, οι πιστοί μελέτησαν τα Άγια Πάθη του Κυρίου ενθυμούμενοι την θριαμβευτική είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα, πριν συλληφθεί και ακολουθήσει τον Δρόμο προς το Γολγοθά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ/τατος π.Πέτρος Στεφάνου παραλλήλισε το πλήθος των Εβραίων που δόξαζαν, επευφημούσαν, αναζητούσαν τον Ιησού, με εμάς σήμερα, αλλά και την δική μας στάση, όπως αυτή  των Εβραίων, όταν μετά από λίγο, τα ξέχασαν όλα και τον εγκατέλειψαν. Το ίδιο και εμείς σήμερα, συχνά τον εγκαταλείπουμε, τον αρνούμαστε με την αδιαφορία μας, με την απομάκρυνσή μας από αυτόν, που είναι η πηγή της ζωής.

Τέλος ο Επίσκοπός μας, κάλεσε τους πιστούς αυτή την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, να στρέψουμε το πρόσωπό μας προς το πονεμένο πρόσωπο του Ιησού και να συλλογιστούμε την αγάπη δίχως όρια, τη σωτηρία που πηγάζει από το πάθος του.

Ολόκληρη την ομιλία του Σεβ/τατου π.Πέτρου Στεφάνου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

KYRIAKH_TWN_BAIWN_ANO_SYROS2

Comments are closed.