Κατασκήνωση για τα παιδιά της ΣΤ Δημοτικού 2015

Published on: 13 Αυγούστου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 1304

Tags: ,

Ήταν το μεσημέρι της 27ης Ιουλίου του 2015 όταν κατέφθασε στον Άγιο Παύλο της Ποσειδωνίας μια χαρούμενη παρέα αποφοίτων της ΣΤ’ Δημοτικού. Εκεί ο “πιλότος” π. Νίκος Ρούσσος και το “πλήρωμα” των εμψυχωτών της Ε.Κ.Ν.Ε. Σύρου υποδέχτηκαν με χορό και τραγούδι τους μικρούς ταξιδιώτες στην 5η κατασκήνωση για παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού με θέμα το γύρο του κόσμου! Αφότου παίξαμε όλοι μαζί και γνωριστήκαμε καλύτερα, ξεκινήσαμε μικροί και μεγάλοι για ένα μακρινό ταξίδι με προορισμό όλες τις ηπείρους και τις γωνιές της Γης!

Ξεκινώντας λοιπόν το ταξίδι μας για επισκεφτήκαμε την Ιταλία και συγκεκριμένα τη Ρώμη και την Ασίζη όπου είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να γνωρίσουμε αρκετά καλά τη σπουδαία προσωπικότητα του Άγιου Φραγκίσκου και να «ντυθούμε» το φτωχό χιτώνα του! Εν συνεχεία φτάνοντας στη μακρινή Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη , γνωρίσαμε την αξία της ελευθερίας και “κτίσαμε” το ομώνυμο άγαλμα από την αρχή..Κατευθυνόμενοι προς το Ρίο της Βραζιλίας πήραμε μια μικρή γεύση των μεγάλων αντιθέσεων, που επικρατούν εκεί, μεταξύ πλούτου και φτώχειας αλλά και μάθαμε να ευγνωμονούμε για όλες τις πολυτέλειες που έχουμε την “τύχη” να θεωρούμε δεδομένες στη ζωή μας φτιάχνοντας και εμείς τις δίκες μας φαβέλες! Δεν χάσαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια ιδιαίτερα συγκινητική προσευχή, που άγγιξε τις καρδιές όλων μας, κάτω από τ’ αστέρια στην παράλια…. της copa cabana!

Την επομένη πετάξαμε για Ασία. Έπειτα από τη συνάντηση μας με τη σπουδαία Μητέρα Τερέζα γίναμε περισσότερο συνειδητοποιημένοι ως προς την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο μας, ενώ η μέρα ολοκληρώθηκε με το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στην εξωτική Άνω Σύρο. Τελευταίος σταθμός η ήπειρος της Αφρικής. Ένας γρήγορος περίπατος στις τοπικές κοινότητες ήταν αρκετός για να καταλάβουμε τα τρία κυριότερα προβλήματα της ηπειρου..την πεινά, τη διψά και τη σκλαβιά!! Το τελευταίο βράδυ χαρακτηριζόταν από ένα κλίμα προσευχής και φιλικής διάθεσης έτσι όπως πρέπει να τερματίζονται όλα τα μακρινά ταξίδια. Ο γύρος του κόσμου ολοκληρώθηκε το Σάββατο 1/8 με την επιστροφή στα πάτρια εδάφη όπου ευχαριστήσαμε τον Μεγάλο Συνταξιδιώτη μας με τη Θεια λειτουργιά και μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας με του συγγενείς που ήρθαν να μας παραλάβουν από το αεροδρόμιο.

Κλείνοντας το ταξίδι μας αυτό τα μάτια μας είδαν καινούρια πράγματα: γνωρίσαμε πολιτισμούς, δοκιμάσαμε τις εκάστου τοπικές γεύσεις, ήρθαμε σε επαφή με εξ ολοκλήρου διαφορετικούς τρόπους ζωής και εφοδιαστήκαμε με εμπειρίες και αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής και γ αυτό ευθύνονται, όπως κάθε χρόνο, οι μεγάλοι καπετάνιοι-εμψυχωτές και ο π. Νίκος που φροντίζουν ώστε το ταξίδι μας να είναι ασφαλές και γεμάτο ευτυχισμένες στιγμές. Τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγάλοι συνταξιδιώτες άνοιξαν τους ορίζοντες τους, έκαναν πολλές νέες φίλιες και πλέον βλέπουν τον “κόσμο” κυριολεκτικά με διαφορετικά μάτια..γεμάτα αγάπη αλλά και ελπίδα για ακόμα περισσότερα ταξίδια του μυαλού και της πίστης μας σε μονοπάτια και μέρη που, αυτή τη φορά, θα δημιουργήσουμε μονοί μας.

Ροζ-Μαρ
Καρ-Μιρ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Πανσυριανη Επιτροπή για την Ποιμαντική της Νεολαίας και των Κλήσεων, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχία της 5ης Κατασκήνωσης για τα παιδιά της Στ Δημοτικού.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους εμψυχωτές των τμημάτων ΕΚΝΕ που βοήθησαν στην διοργάνωση.Ευχαριστούμε τις τέσσερις φοιτήτριες μας, Μαρία, Μιράντα, Καρμελίνα, Ροζαλία, για την πολύτιμη βοήθεια τους στις εμψυχώσεις. Τα παιδιά του Λυκείου που βοήθησαν ως ομαδάρχες και στην διοργάνωση των δραστηριοτήτων, κάνοντας έτσι τα πρώτα τους βήματα για να είναι οι μελλοντικοί εμψυχωτές των τμημάτων.

Ευχαριστούμε την μαγείρισσα μας Ρίτα Ξανθάκη, την διατροφολόγο Έφη Κοντορουχά.

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν προσφέροντας τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα.

Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ το οφείλουμε στους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν αλλά και στα παιδιά της Στ Δημοτικού που ήταν οι πρωταγωνιστές αυτή της όμορφης εμπειρίες. Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε και θα συνεχίσει στα τμήματα των ΕΚΝΕ από τον Σεπτέμβριο.

Comments are closed.