Καλοκαιρινή εκδρομή Εφήβων ΕΚΝΕ στην Σαντορίνη

Published on: 18 Ιουλίου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 1646

Tags: ,

Ο Ιούλιος για εμάς, τα παιδιά γυμνασίου και τους εμψυχωτές της ΕΚΝΕ, ξεκίνησε πολύ ευχάριστα και δημιουργικά! Η εκδρομή μας ξεκίνησε την Παρασκευή 01 Ιουλίου 2016 με προορισμό την Σαντορίνη και με ενδιάμεσο σταθμό την Πάρο, όπου περάσαμε εκεί κάποιες ώρες και είχαμε την δυνατότητα με πούλμαν να ξεναγηθούμε στο νησί. Τις υπόλοιπες 4 ημέρες στην Σαντορίνη, κάθε πρωί ξεκινούσαμε με μια στιγμή προσευχής και στη συνέχεια πηγαίναμε είτε στη θάλασσα είτε βόλτα με το πούλμαν, για να γνωρίσουμε αυτό το όμορφο νησί. Τα απογεύματα πάλι ήταν γεμάτα διάφορες δραστηριότητες: βόλτα στα χωριά, και συγκεκριμένα στο χωριό Οία με το όμορφο ηλιοβασίλεμα, βόλτα στην πόλη των Φηρών αλλά και επίσκεψη στην Ιερά Μονή των αδελφών Δομηνικανίδων, όπου μας υποδέχθηκαν στο χώρο τους και συζητώντας με τις αδελφές, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε αρκετά πράγματα για τη ζωή τους, μας λύθηκαν πολλές απορίες και είδαμε ότι παρ’ όλες τις διαφορές που έχουμε με τους γύρω μας, ο Θεός μας ενώνει.

Κατά την διάρκεια της εκδρομής μας επίσης, είχαμε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε και το θέμα των εμψυχώσεων, με το οποίο ασχοληθήκαμε όλη τη χρονιά και είχε σαν θέμα “ΜΑΖΙ ….. είναι ωραίο”. Σκοπός της εμψύχωσης ήταν να καταλάβουμε ότι μέσω του Θεού απολαμβάνουμε τους γονείς, τους φίλους μας και τους θεσμούς της Εκκλησίας (κατηχητικό, ΕΚΝΕ κτλ) κι αυτό γίνεται λειτουργώντας όλοι μαζί σαν ομάδα. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει η συνύπαρξη με φίλους, γονείς και ενορία, τα οποία πηγάζουν αρχικά από το Θεό, την κεφαλή, ο οποίος μας κρατά ενωμένους.

Η κάθε μας ημέρα έκλεινε με μια ιδιαίτερη στιγμή προσευχής, κατά την οποία ευχαριστούσαμε το Θεό για όσα απλόχερα μας έχει δώσει και ζητούσαμε συγχώρεση για τα σφάλματα μας. Τις προσευχές αυτές τις είχε αναλάβει και προετοιμάσει ο πατέρας Πέτρος, ο οποίος αν και βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και λίγο καιρό, καταφέρνει να τελέσει με επιτυχία μόνος του τη Θεία λειτουργία.

Όλοι μας περάσαμε πραγματικά παρά πολύ όμορφα σε αυτήν την εκδρομή! Γνωρίσαμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, δεθήκαμε περισσότερο μεταξύ μας & ήρθαμε πιο κοντά με τον Θεό. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους εμψυχωτές μας που μας έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουμε αυτήν την εμπειρία, που μας ανέχονταν όση φασαρία και αν κάναμε και που πάντα μας βοηθούσαν! Περιμένουμε το επόμενο ταξίδι με ανυπομονησία!

Σας ευχαριστούμε και σας αγαπάμε πολύ!!

Αντωνία Ρηγούτσου

Comments are closed.