“Η Θεία Ευχαριστία καθιστά τον Ιησού παρόντα ανάμεσά μας”

Published on: 16 Αυγούστου 2015

Filled Under: Βίντεο

Views: 810

Tags:

Αναφορικά με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας αλλά και της παρουσίας του Ιησού μέσω αυτού, ανάμεσα στον κόσμο, μιλά ο π. Γιάννης Μαραγκός, στη σημερινή διαδικτυακή παρέμβασή του, στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου ραντεβού της Καθολικής Εκκλησίας με τους πιστούς.

Όπως εξηγεί, πρόκειται για την τρίτη Κυριακή κατά την οποία καταπιανόμαστε με το συγκεκριμένο θέμα, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει μεταξύ άλλων, πως, “Η Θεία Ευχαριστία είναι το ψωμί που καθιστά τον Ιησού παρόντα ανάμεσα στους ανθρώπους”.

Στο σημερινό μήνυμά του, αναφέρει, “Ο Ιησούς Χριστός είναι ο άρτος ο ζωντανός που κατέβηκε από τον ουρανό με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη δεν αναφέρει τα γεγονότα κατά τα οποία ο Ιησούς ίδρυσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Όμως δεν το αγνοεί. Κάθε άλλο. Προϋποθέτει ότι οι μαθητές του Ιησού, άρα κι εμείς σήμερα, τα γεγονότα τα ξέρουμε κι εκείνος αναλαμβάνει να μας μυήσει στα πιο βαθιά νοήματα αυτού του μυστηρίου. Για να το κάνει αυτό χρησιμοποιεί τόσο τα λόγια που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια εκείνου του δείπνου με τους μαθητές του Ιησού Χριστού, όσο και άλλα λόγια που ο Ιησούς είπε σε διάφορες άλλες περιπτώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση κατά τη διάρκεια του θαύματος του πολλαπλασιασμού των άρτων. (…)”.

Πηγή: koinignomi.gr

Comments are closed.