Η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου έτους

Published on: 2 Ιανουαρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 739

Tags: , ,

Τη Θεία Λειτουργία της Πρωτοχρονιάς τέλεσε το πρωί της Πέμπτης στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, των Αρχών και των τα πρώτα φερόντων και εκπροσώπων του Στρατού, του Ναυτικού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τους ύμνους της Λειτουργίας απέδωσε η φημισμένη Χορωδία του Ναού, με τη συμμετοχή του τενόρου της Χορωδίας του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Καρύτση. Προ της Δοξολογίας επί τω νέω έτει, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας του Ναού, διένειμε ευλογίες και μικρές εικόνες του Αγίου στο εκκλησίασμα, ενώ η Χορωδία απέδιδε τοπικά παραδοσιακά άσματα, και ευχήθηκε στους πιστούς για το νέο έτος.
Μετά την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο, ο κ. Δωρόθεος μετέβη στο Επισκοπείο Ερμουπόλεως, στην Αίθουσα του Θρόνου του οποίου ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα παρουσία όλων των Εφημερίων της νήσου και του Επισκόπου των Ρκαθολικών κ. Πέτρου.

Κατά την τελετή, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έκανε ένα σύντομο απολογισμό του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφέρθηκε στη γενναία χορηγία Μυκονίου Επιχειρηματία για την υλοποίηση του Προγράμματος Φοιτητικής Μέριμνας, στο οποίο έχουν μέχρι σήμερα καταθέσει αιτήσεις 50 φοιτητές, ευχαρίστησε τους Εφημερίους για τη συνέργειά τους στην επιτέλεση του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο και ζήτησε τις προσευχές και τη στήριξή τους για την επιτυχία και επέκταση των ποιμαντικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως και το 2015.

Πηγή: Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”

Comments are closed.