“Η πίστη δεν είναι τυφλή αλλά πάντοτε ερευνά”

Published on: 6 Ιουνίου 2015

Filled Under: Βίντεο

Views: 775

Tags:

Την αξία της ύπαρξης και της ανάπτυξης της κοινότητας της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού εξηγεί με το σημερινό μήνυμά του, ο π. Γιάννης Μαραγκός, με αφορμή τη διαδικτυακή παρέμβαση που πραγματοποιεί σε εβδομαδιαία βάση η Καθολική Εκκλησία μεταδίδοντας τον Λόγο του Θεού.

Μέσω μίας νέας ευαγγελικής περικοπής από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο, εισέρχονται οι πιστοί στην τακτική λειτουργική περίοδο, αφού την περασμένη Κυριακή, συμπληρώθηκε ο κύκλος των πασχαλινών εορτών. “Με τη σημερινή Κυριακή ξεκινά η τακτική λειτουργική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας μελετούμε τη ζωή του Ιησού Χριστού και πώς αυτή η ζωή μπορεί να γίνει δική μας. Οι δύο πρώτες Κυριακές είναι αφιερωμένες στον τριαδικό Θεό και στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας” αναφέρει ο π. Γιάννης Μαραγκός, αναφέροντας κι αναλύοντας τη σχετική ευαγγελική περικοπή. “Οι έντεκα μαθητές έφυγαν για τη Γαλιλαία στο βουνό, όπου ο Ιησούς τους παρήγγειλε να πάνε. Κι όταν τον είδαν, τον προσκύνησαν. Μερικοί όμως, είχαν αμφιβολίες. Ο Ιησούς τους πλησίασε και τους είπε, “Ο Θεός μου έδωσε όλη την εξουσία στον ουρανό και στη γη. Πηγαίνετε να κάνετε λοιπόν μαθητές μου, όλα τα έθνη, βαφτίζοντάς τους στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και διδάξτε τους να τηρούν όλες τις εντολές που σας έδωσα. Κι εγώ θα είμαι μαζί σας πάντοτε, ως την συντέλεια του κόσμου” (…).

Και συνεχίζει, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως, “Για εμάς η πραγματική εμπειρία του Θεού βρίσκεται όταν κάνουμε δική μας τη διαλεκτική αγάπης μεταξύ των προσώπων του Θεού. Όταν ζω με τους συνανθρώπους μου, αναγνωρίζοντάς τους ομοούσιους με εμένα, ισότιμους με εμένα και με σεβασμό στη διαφορετικότητά τους” (…).  

Πηγή: Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”

Comments are closed.