Η Ουκρανική εικόνα “Θύρες της Ευσπλαχνίας” μεταφέρθηκε στη Ρώμη για το Ιωβηλαίο Έτος της Ευσπλαχνίας

Published on: 8 Δεκεμβρίου 2015

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 687

Tags:

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε να έρθει στο Βατικανό από την Ουκρανία η εικόνα “Θύρες της Ευσπλαχνίας” για έναρξη του Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας. Η εικόνα αυτή, η οποία συνδυάζει τις Δυτικές και Ανατολικές παραδόσεις, είναι ιδιαίτερα συμβολική και ενθαρρύνει όλους τους χριστιανούς προς την ενότητα και την ειρήνη για χάρη της φιλανθρωπίας.

Την εικόνα υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα, Tatyana Izhevska, ο Πρέσβης της Πολωνίας στην Αγία Έδρα, Piotr Novina-Konopka και εκπρόσωποι από το Βατικανό.

Η εικόνα της Παναγίας και του Ιησού Χριστού, που χρονολογείται από τον δέκατο έβδομο αιώνα, προέρχεται από τον καθεδρικό ναό της Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας στην πολωνική πόλη του Γιάροσλαβ της Ουκρανίας. Η εικόνα, που πήρε το όνομά της από το λειτουργικό κείμενο της Σαρακοστής στο Βυζάντιο, “Άνοίξε τις Θύρες της Ευσπλαχνίας σε μένα, ω Μητέρα του Θεού” θεωρείται θαυματουργή και δόθηκε από τον Άγιο Ιωάννη Παύλο Β’ το 1996.

Ένα αντίγραφο της εικόνας βρίσκεται επίσης στην εκκλησία της Αργεντινής που ανήκει στον πρώην πνευματικό καθοδηγητή του Πάπα Φραγκίσκου, τον Ουκρανό καθολικό ιερέα π.Stephan Chmil. Η εικόνα ως εκ θαύματος σώθηκε από φωτιά στην εκκλησία.

Πηγή: Ράδιο του Βατικανού (8/12/2015)

Comments are closed.