Η μετάνοια οδηγεί τον άνθρωπο στη Θεία φώτιση

Published on: 25 Ιανουαρίου 2020

Filled Under: Βίντεο

Views: 131

Tags:

Ο Ιησούς αρχίζει τη δράση του από τη Γαλιλαία μια περιοχή που δεν έχαιρε καμίας ιδιαίτερης εκτίμησης από τους καλώς σκεπτόμενους Ιουδαίους γιατί ήταν ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, θρησκειών, ιδεών. Ο Ιησούς ξεκινά από αυτό το περιβάλλον που είναι ανοιχτό σε καθετί νέο και δεν αμύνεται εκ των προτέρων απέναντί του. Ξεκινάει με μία απλή πρόσκληση που συνάμα είναι και ένα μανιφέστο.

«Μετανοείτε, γιατί έφτασε η βασιλεία των ουρανών».

Στην παρακάτω περικοπή, ο Ευαγγελιστής Ματθαίος εκθέτει την αρχή της δημόσιας δράσης του Ιησού.

«Όταν έμαθε ο Ιησούς πως συνέλαβαν τον Ιωάννη, έφυγε για τη Γαλιλαία. Εγκατέλειψε όμως τη Ναζαρέτ και πήγε κι έμεινε στην Καπερναούμ, πόλη που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης, στην περιοχή των φυλών Ζαβουλών και Νεφθαλείμ. Έτσι πραγματοποιήθηκε η προφητεία του Ησαΐα που λέει: Η χώρα του Ζαβουλών και η χώρα του Νεφθαλείμ, εκεί που ο δρόμος πάει για η θάλασσα και πέρα από  τον Ιορδάνη, η Γαλιλαία που την κατοικούν ειδωλολάτρες, εκεί αυτοί που κατοικούνε στο σκοτάδι είδαν φως δυνατό. Και για όσους μένουν στη χώρα που τη σκιάζει ο θάνατος, ανέτειλε ένα φως για χάρη τους. Από τότε άρχισε κι ο ᾿Ιησούς να κηρύττει και να λέει: «Μετανοείτε γιατί έφτασε η βασιλεία του Θεού».

Καθώς ο Ιησούς περπατούσε στην όχθη της λίμνης της Γαλιλαίας, είδε δύο αδέρφια, το Σίμωνα, που τον έλεγαν και Πέτρο, και τον αδερφό του τον Ανδρέα, να ρίχνουν τα δίχτυα στη λίμνη, γιατί ήταν ψαράδες. «Ακολουθήστε με», τους λέει, «και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων». Κι αυτοί αμέσως άφησαν τα δίχτυα και τον ακολούθησαν.

Προχωρώντας πιο πέρα από ’κει, είδε δύο άλλους αδερφούς, τον Ιάκωβο, γιο του Ζεβεδαίου, και τον αδερφό του τον Ιωάννη. Βρίσκονταν στο ψαροκάικο μαζί με τον πατέρα τους το Ζεβεδαίο και τακτοποιούσαν τα δίχτυα τους. Τους κάλεσε, κι αυτοί άφησαν αμέσως το καΐκι και τον πατέρα τους και τον ακολούθησαν.

Ο Ιησούς περιόδευε όλη τη Γαλιλαία. Δίδασκε στις συναγωγές τους, κήρυττε το χαρμόσυνο μήνυμα για τον ερχομό της βασιλείας του Θεού, και γιάτρευε τους ανθρώπους από κάθε ασθένεια και κάθε αδυναμία».

Πηγή: koinignomi.gr

Comments are closed.