Η μαρτυρία της αφιερωμένης ζωής από μία νέα μοναχή

Published on: 4 Φεβρουαρίου 2020

Filled Under: Slider, Σύρος

Views: 518

Tags: ,

Μοιάζει αδιανόητο στην εποχή μας ίσως, να ακολουθήσει ένας νέος ή μία νέα το δρόμο της μοναχικής ζωής, της αφιερωμένης ζωής στον Κύριο, όμως αυτό που φαίνεται αδύνατο στα μάτια των ανθρώπων, είναι δυνατό στο Θεό (Λκ 18, 24-27), γιατί όταν ο Κύριος καλεί κάποιον κανένας δεν γνωρίζει σε τι δρόμους μπορεί ο Κύριος να τον οδηγήσει και πόση χαρά μπορεί να κρύβει αυτή η συνάντηση μαζί Του.

Εδώ και ένα χρόνο, βρίσκεται στη Σύρο και αποτελεί μέλος της μοναχικής κοινότητας των Αδελφών του Ελέους, μία πολύ νέα μοναχή, μόλις 33 ετών, καταγόμενη από Γαλλία, η Αδελφή Melanie Denoyelle. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της ως νοσηλεύτρια, βρέθηκε να εργάζεται στην υπηρεσία «κατ οίκον νοσηλείας» που είχαν οι Αδελφές του Ελέους. Εκεί έγινε και η μεγάλη συνάντηση με τον Κύριο. Μια συνάντηση που έμελλε να της αλλάξει ολόκληρη τη ζωή της και να σηματοδοτήσει μια καινούρια αρχή, ένα μοναδικό ταξίδι, μια υπέροχη περιπέτεια σε μια διαδρομή τον τελευταίο χρόνο μεταξύ Γαλλίας, Σύρου και Σάμου.

Εκτός από την υπηρεσία και προσφορά της στους ηλικιωμένους στο Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδος», η Αδελφή ταξιδεύει κάθε μήνα για ένα δεκαήμερο και στη Σάμο, όπου εκεί, μέσω μιας ΜΚΟ ιατρικών υπηρεσιών, φροντίζει και περιθάλπει πρόσφυγες και μετανάστες και κυρίως παιδιά.

Όμως και σε επίπεδο ενορίας η βοήθειά της είναι πολύτιμη, καθώς έχει αναλάβει μαζί με άλλους εμψυχωτές τους έφηβους της ΕΚΝΕ της ενορίας της Ευαγγελίστριας.

Μπορείτε να διαβάσετε την μαρτυρία που έδωσε κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Αφιερωμένης Ζωής κατά την εορτή της Υπαπαντής στη Φανερωμένη ΕΔΩ

Ή να παρακολουθήσετε το βίντεο.

Comments are closed.