Η καλοκαιρινή … απόδραση της ΕΚΝΕ Εφήβων Σύρου

Published on: 27 Αυγούστου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 915

Tags: ,

Αν… είναι αλήθεια το ρητό που λέει πως… ‘’τα ωραία πράγματα κρατούν λίγο’’…, τότε η μονοήμερη αυτή εκδρομή ήταν από τις ωραιότερες εμπειρίες μας ! ! !

EKNE_PAROS_2015_logoΜια ομάδα 51 εφήβων της ΕΚΝΕ Σύρου, την Τρίτη 25 Αυγούστου έβαλε πλώρη για το νησί της Πάρου για μια μονοήμερη … απόδραση !!

Επισκεφθήκαμε το θαλάσσιο πάρκο ‘’Aqua Paros’’στη Νάουσα, όπου με πολύ χαρά, ενθουσιασμό και ενέργεια επιδοθήκαμε σε στιγμές χαλάρωσης, ξεκούρασης, δράσης και πτώσης… από τις τσουλήθρες!!

Πριν από τη Νάουσα όμως, είχαμε τον χρόνο να επισκεφθούμε τον Ι.Ν. του Αγίου Αντωνίου στην Παροικιά, όπου ζήσαμε μια όμορφη και συμβολική στιγμή προσευχής:

«Αυτή η εκδρομή μας ήταν η δυνατότητα που μας χάρισε η ΕΚΝΕ για να ολοκληρώσουμε την ποιμαντική χρονιά μας, αλλά και, φορτίζοντας τις μπαταρίες μας, να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για νέες περιπέτειες με τον ‘’φίλο’’ Ιησού, με την έναρξη των συναντήσεων στα τμήματα μας, αλλά και της σχολικής χρονιάς.

paperclipΓι αυτό, και ως σύμβολο της ημέρας, επιλέχθηκε ο συνδετήρας.

Συνδετήρας είναι το μεταλλικό ή πλαστικό εκείνο εξάρτημα που χρησιμοποιείται για να κρατήσει συνδεδεμένα φύλλα χαρτιού.

Συνεπώς, ο καθένας μας, όντας μοναδικός, έχει τα προσωπικά του χαρίσματα ώστε να μπορεί να συνδέεται με τους συνανθρώπους του. Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να πούμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο ‘’θεϊκός εκείνος συνδετήρας’’, που μας κρατάει όλους ενωμένους.

Ο Ιησούς Χριστός, λοιπόν, είναι ο λόγος που εμείς είμαστε μια ομάδα ή καλύτερα αποτελούμε ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ !!!

Και όταν παραμένουμε όλοι μαζί … τελικά τι καταφέρνουμε;

Γινόμαστε μια όμορφη, πολύχρωμη σαν ουράνιο τόξο, γερή και αδιάσπαστη αλυσίδα.

Και είναι ‘’λάθος’’ να νομίζει κάποιος ότι δεν είναι απαραίτητος στην ομάδα μας, στην κοινωνία μας.. ότι η απουσία του δεν είναι αισθητή!!

Όπως πολύτιμοι και μοναδικοί είμαστε όλοι στα μάτια του Ιησού, έτσι και στη ζωή μας, αλλά και στην παρέα της ΕΚΝΕ, μπορούμε να νιώθουμε την αξία της αγάπης και της φιλίας, όντας μέσα στην ομάδα, βρίσκοντας το νόημα της χαράς και προσφοράς, το νόημα του να ζούμε μαζί ως μια αλυσίδα πίστης».

Ας μην επιτρέπουμε, λοιπόν, στην καρδιά μας, να ξεχνάει αυτό το αίσθημα πληρότητας, που μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να τροφοδοτεί!!
Ας επιλέγουμε κάθε μέρα να συνδεόμαστε με την ίδια την πηγή ζωής, με τον Θεό πατέρα μας!!

Ενωμένοι ως … συνδετήρες στην μεγάλη αλυσίδα αγάπης του Χριστού

Η επόμενη συνάντησή μας, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, και ώρα 8.00 μ.μ. στο προαύλιο του Ι.Ν. Παναγίας της Φανερωμένης, Χρούσσα για την ΒΡΑΔΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.

Γραφείο Καθολικής Νεολαίας Σύρου

Comments are closed.