Η καλή σχέση με το Θεό περνά από τη δίκαιη σχέση με το συνάνθρωπο

Published on: 12 Δεκεμβρίου 2015

Filled Under: Βίντεο

Views: 731

Tags:

Για το κήρυγμα του Ιωάννη του Βαπτιστή, στο οποίο ο προφήτης διδάσκει τις αρετές της Χριστιανοσύνης, αναφέρεται η Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής, μιλά σήμερα, ο πατέρας Γιάννης Μαραγκός.

Για την προσφορά, την δικαιοσύνη, την αλήθεια, την τιμιότητα και κυρίως την μετάνοια, τις αρετές που θα προετοιμάσουν τους πιστούς για την έλευση του Θεανθρώπου, κήρυξε ο Ιωάννης και αναλύει σήμερα ο π. Γιάννης, καθώς οι ημέρες πλησιάζουν, για την εορτή της γέννησης του Ιησού.

Όπως αναφέρει, «ο Ιωάννης προσκαλεί τους ακροατές του σε έργα μετάνοιας. Συμμετοχή, δικαιοσύνη, τιμιότητα, καλοσύνη, μη βία. Αξίες, που δεν είναι απλές ή ανώδυνες πράξεις – κάθε άλλο. Όποιος θέλει να τις ασκήσει, να τις κάνει πραγματικότητα, πρέπει να πάρει θέση υπέρ του αδύναμου και του καταπιεσμένου και όχι υπέρ αυτών, που είναι, θα λέγαμε, όμοιοί του. Αυτό, πρέπει να το εκδηλώσει στην κοινωνικοπολιτική ζωή του, με συγκεκριμένες πράξεις, συγκεκριμένες επιλογές».

«Στην Αγία Γραφή, η άσκηση και η προάσπιση της δικαιοσύνης είναι δομικό στοιχείο στη σχέση, μεταξύ ανθρώπου και Θεού. Για το Ευαγγέλιο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η καλή σχέση με το Θεό, περνά μέσα από τη δίκαιη και αγαπητική σχέση με τον συνάνθρωπο. Έτσι, ο Χριστιανός είναι και πολιτικός. Ζει μέσα στην πόλη του, βιώνει την πίστη του ως ενεργός πολίτης αυτής της πόλης, δεν κομματικοποιεί, όμως, το πιστεύω του», τονίζει ο π. Γιάννης.

Κλείνοντας, σημειώνει, πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να λύσει, παρά μόνο ελάχιστα προβλήματα. Χρειαζόμαστε διάλογο με όλους, με όσους ζούμε και κινούμαστε στον ίδιο χώρο και όχι μόνο, ώστε οι ιδέες να συγκρίνονται και να αλληλοσυμπληρώνονται, οι δυνάμεις να προστίθεται και όλοι μαζί να μπορούμε να ανακαλύψουμε νέους δρόμους και επιλογές, ώστε η δικαιοσύνη να μην είναι μία ουτοπία, αλλά μία δυναμική εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας. Αυτό σημαίνει, πως είσαι και ζεις ως μαθητής του Χριστού».

Πηγή: koinignomi.gr

Comments are closed.