Η Εορτή της Παναγίας του Καρμήλου

Published on: 19 Ιουλίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 865

Tags:

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 εορτάσθηκε με κάθε επισημότητα και κατάνυξη η Εορτή της Παναγίας του Καρμήλου στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο, στο Καθολικό Κοιμητήριο Ερμουπόλεως Σύρου.

Το απόγευμα της ημέρας αυτής στις 7 τελέσθηκε Πανηγυρικό Συλλείτουργο από τον Βικάριο της Επισκοπής και Εφημέριο Μάννα-Αγίου Ιακώβου-Φανερωμένης π.Αντώνιο Βουτσίνο και τον Εφημέριο Ευαγγελιστρίας Ερμουπόλεως π.Νίκο Ρούσσο.

Ο χώρος του παρεκκλησίου αλλά και οι γύρω χώροι ήταν ασφυκτικά γεμάτοι από ευσεβείς λαικούς, από όλες της Ενορίες του νησιού και όχι μόνο, οι οποίοι ήλθαν για να τιμήσουν την Παναγία του Καρμήλου αλλά να προσευχηθούν και για τα δικά τους πρόσωπα που έχουν αφήσει τη γη και είναι κοντά Του!!!

Χορωδία ήταν όλοι οι παριστάμενοι ευλαβείς πιστοί, οι οποίοι με μία φωνή έψαλλαν με συγκινητικό τρόπο τους ψαλμούς της Παναγίας Μητέρας μας.

Ο Βικάριος π.Αντώνης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της Παναγίας για τη ζωή μας τονίζοντας:

Στο Ευαγγέλιο ακούσαμε για άλλη μία φορά, για πολλοστή φορά, ότι η Μαρία στα πόδια του Σταυρού αναλαμβάνει το καθήκον σαν Μητέρα να προστατεύει τα παιδιά της και είναι γεγονός ότι ανά τους αιώνες τα παιδιά της, οι Χριστιανοί, αλλά και κάθε άνθρωπος καλής θελήσεως, στην Παναγία προστρέχουμε.

Πολύ εύκολα επικαλούμαστε το όνομά της, πολύ πιο δύσκολα το όνομα Εκείνου, ο οποίος την κατέστησε Μητέρα μας, Εκείνος ο οποίος είναι ο Πατέρας μας από τον οποίο εξαρτώνται τα πάντα.

Ήλθαμε λοιπόν και σήμερα να επικαλεστούμε την Παναγία, να μεσιτεύει για μας, για τόσες και τόσες ανάγκες που η καθημερινή μας ζωή παρουσιάζει και έχουμε ανάγκη τη μεσιτεία της.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τα λόγια της Παναγίας:

Ναι μεν να μεσιτέψω, ναι να σας βοηθήσω, αλλά να κάνετε ότι σας πει Εκείνος, ο γιος της ο Ιησούς Χριστός και μέσω Εκείνου στο Θεό Πατέρα.

Ψάλλαμε σήμερα «Μακάριοι εκείνοι οι οποίοι ακούν το λόγο του Θεού» και λόγος του Θεού είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.

Αν δεν κάνουμε βίωμα το λόγο Του, τη διδασκαλία Του σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, ανά πάσα στιγμή, τότε δεν πρόκειται ποτέ να φυτρώσει αυτό που υπόσχεται ο Ιησούς, η αιώνια ζωή, η ζωή για πάντα μέσα στην Αγάπη και την Ευτυχία του Θεού.

Και ολοκλήρωσε το κήρυγμά του τονίζοντας:

Ναι, να Ευλαβούμαστε την Παναγία, αλλά με την προϋπόθεση ότι εμείς ακολουθούμε το Χριστό και Τον ακολουθούμε σημαίνει να εφαρμόζουμε το λόγο Του και τηρώντας το Θέλημά Του, αγαπώντας τον πλησίον!!!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και μετά την Ευλογία των Ιερέων, ακολούθησε ο ασπασμός της Ιερής Εικόνας της Παναγίας του Όρους Καρμήλου και ένα μικρό κέρασμα στο προαύλιο του Παρεκκλησίου που έδωσε τη δυνατότητα ανταλλαγής ευχών για την εορτή Της και την υπόσχεση ότι μετά ένα χρόνο, με τη μεσιτεία Της, θα είμαστε όλοι και πάλι παρόντες!!!

Εις τους πόδας Σου πεσμένα,ειδέ Μαρία τα παιδιά σου
Προς ημάς τα βλέμματά Σου ταπεινά χαμήλωσον
Δέξου Μήτερ της Αγάπης , δέξου την προσκύνησή μας
Άκουσον την Δέησή μας, λάβε την καρδίαν μας

Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

Comments are closed.