Η ενοριακή κοινότητα της Ποσειδωνίας γιόρτασε τον προστάτη της

Published on: 30 Ιουνίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 1087

Tags: ,

Τον πρωτοκορυφαίο τον Αποστόλων και Προστάτη της Ενορίας της Ποσειδωνίας, Άγιο Πέτρο, πανηγύρισε η ενοριακή κοινότητα, προεξάρχοντος του Σεβ/τατου Επισκόπου μας π.Πέτρου Στεφάνου – ο οποίος γιόρτασε και την ονομαστική του εορτή μαζί με τον εφημέριο της Ενορίας π.Πέτρο Πρίντεζη και συναδέλφους ιερείς –  και τέλεσε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουνίου στον ενοριακό ναό.

Παρά την αυξημένη ζέστη δεν ήταν λίγοι οι πιστοί που έσπευσαν να συμπροσευχηθούν μαζί με τον Επίσκοπό μας και τους ιερείς και να τους ευχηθούν μετά το πέρας της τελετής.

Άλλωστε είναι γνωστή η αγάπη που τρέφει η ενοριακή κοινότητα της Ποσειδωνίας στο πρόσωπο του Σεβ/τατου π.Πέτρου, καθώς ήταν επί 19 συναπτά έτη ο πνευματικός της πατέρας μέχρι τη στιγμή της εκλογής του σε Επίσκοπο. Αλλά όπως είπε και ο ίδιος, είναι χαρά και για εκείνον να βρίσκεται ανάμεσα στους ενορίτες με τους οποίους έζησε απ την αρχή της ιερατικής του ζωής.

Κατά την ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβ/τατος επικεντρώθηκε στο 1ο Ανάγνωσμα από τις Πράξεις των Αποστόλων, όπου αναφερόταν στο πρώτο κήρυγμα του Αποστόλου Πέτρου μετά την Πεντηκοστή και την επιφοίτηση με το Άγιο Πνεύμα, με λόγια που και σήμερα απευθύνει σε μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν πατροπαράδοτους λουκουμάδες που κάθε χρόνο προσφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ποσειδωνίας, όμως δεν έλειπαν και τα γλυκίσματα από τους εορτάζοντες Επίσκοπο και εφημέριο που πρόσφεραν στους πιστούς που τους ευχήθηκαν τα «χρόνια πολλά». Μεταξύ αυτών ήταν και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ.Γιώργος Μαραγκός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλέξης Αθανασίου και Φραγκίσκος Βακόνδιος, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ.Μάρκος Πρίντεζης καθώς και ο πρώην δήμαρχος Ποσειδωνίας κ.Δημήτρης Ρούσσος.

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.