Η εκδρομή του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου στη Χαλκιδική

Published on: 10 Οκτωβρίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 951

Tags: ,

Aπό 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2017, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου πραγματοποίησε, με το ταξιδιωτικό Γραφείο «ΣΤΕΦΑΝOY TRAVEL» την ετήσια εκδρομή του για τα Μέλη και τους Φίλους του, με προορισμό τη Χαλκιδική.

51 εκδρομείς, μεταξύ των οποίων και 4 από τα 7 Μέλη του Συμβουλίου μας, αναχωρήσαμε από τη Σύρο τα χαράματα της Παρασκευής. Από τον Πειραιά ξεκινήσαμε με το Πούλμαν για τη Χαλκιδική, όπου φθάσαμε αργά το απόγευμα στο Ξενοδοχείο «Καλύβες», στο οποίο διαμέναμε.

Το πρωΐ το ταξίδι μας άρχιζε με την Προσευχή προς τον Κύριο. Ο Επικεφαλής της Εκδρομής –Μέλος του Συμβουλίου του Συνδέσμου κ. Πέτρος Ρούσσος, έδινε τις απαραίτητες οδηγίες για το πρόγραμμα της ημέρας. Την πρώτη ημέρα καλωσόρισε τους εκδρομείς και τους ευχήθηκε να απολαύσουν αυτό το εκδρομικό πενθήμερο. Την Ομάδα μας χαιρέτησε και ο Πρόεδρος κ. Ισίδωρος Σαλάχας, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα δημιουργηθεί μια όμορφη παρέα, μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον.

Περισσό το χιούμορ και μελωδική η ατμόσφαιρα μέσα στο Πούλμαν, όπως και στο προαύλιο του Ξενοδοχείου που καθόμαστε τα βράδια.

Το μάτι δεν χόρταινε από τα ατέλειωτα μαγευτικά τοπία, από χρυσαφένιες παραλίες και γραφι-κούς ορμίσκους, που τα στόλιζε μια απέραντη σειρά από κάμπους, πευκοδάση, έλατα και ελαιώνες. Ατέλειωτος ο συνδυασμός του πράσινου και του γαλάζιου. Εκπληκτική η αρχιτεκτονική σε Ναούς και Κατοικίες πολλών χωριών.

Τη 2η και την 4η ημέρα επισκεφθήκαμε τις δυο πρώτες Χερσονήσους της Χαλκιδικής, την Κασσάνδρα και τη Σιθωνία. Την 3η ημέρα, με παραδοσιακό πλοίο, κάναμε τον περίπλου της δυτικής όχθης της τρίτης Χερσονήσου, το Άγιο Όρος, όπου εδώ υπάρχουν αρκετά από τα Μοναστήρια του, τις Σκήτες και τα Κελιά του. Καταλήξαμε στην Ουρανούπολη. Στην επιστροφή απολαύσαμε πάνω στο πλοίο ένα εξαιρετικό παραδοσιακό ελληνικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Επισκεφτήκαμε, ακόμη, τον Πολύγυρο-Πρωτεύουσα της Χαλκιδικής-, το Σπήλαιο των Πετραλώνων και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα μέρη.

Το πρωΐ της Τρίτης, αφού ευχαριστήσαμε και αποχαιρετήσαμε το προσωπικό του Ξενοδοχείου, ξεκινήσαμε για τον Πειραιά. Κατά τη διαδρομή ο Πρόεδρος ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τον επικεφαλής της εκδρομής Πέτρο Ρούσσο, για την όλη προσφορά του στην οργάνωση της εκδρομής και στην επιτυχή έκβασή της, εκφράζοντας και τη βαθειά του ικανοποίηση για την άψογη συμπεριφορά και τη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ όλων των εκδρομέων. Παράλληλα ευχαρίστησε και τον οδηγό Αντώνη Στεφάνου και το συνοδηγό Γιώργο Ρούσσο, για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδρομής.

Ο Πέτρος Ρούσσος ευχαρίστησε τους εκδρομείς για την άψογη συνεργασία τους μαζί του, ευχόμενος όλοι να είναι καλά για την εκδρομή του 2018. Το απόγευμα αναχωρήσαμε από τον Πειραιά για τη Σύρο.

Ήταν, πράγματι, μια εξαιρετική εκδρομή, όπου όλοι είμαστε για τον ένα και ο ένας ήταν για όλους τους άλλους. Μας πρόσφερε απίθανη οπτική και ψυχική απόλαυση σε μαγευτικούς τόπους, ηρεμία και ξεκούραση.

Φίλες και Φίλοι, καλή αντάμωση του χρόνου, όλοι μαζί και πάλι, σε μια νέα εκδρομή, για άλλους Τόπους και άλλες Ομορφιές.

Σύρος 10 Οκτωβρίου 2017
Ισίδωρος Γ. Σαλάχας

Comments are closed.