Η διαθεσιμότητα του ενός γίνεται ελπίδα όλων

Published on: 7 Δεκεμβρίου 2019

Filled Under: Βίντεο

Views: 127

Tags:

ήμερα εορτάζουμε την αμίαντο σύλληψη της Θεοτόκου και η ευαγγελική περικοπή που θα διαβάσουμε, περιέχει το διάλογο του ανθρώπου καλής θελήσεως με τη Θεία Χάρη, του Θεού.

Στην προκειμένη περίπτωση της Παναγίας, της Μαρίας από τη Ναζαρέτ με τον Άγγελο που μεταφέρει μήνυμα Θεού.

Διαβάζουμε στο κατά Λουκά Άγιο ευαγγέλιο:

«Κατά τον έκτο μήνα, ο άγγελος Γαβριήλ στάλθηκε από τον Θεό στην πόλη τής Γαλιλαίας, που λέγεται Ναζαρέτ, σε μια παρθένα κόρη, αρραβωνιασμένη με άνδρα που λεγόταν Ιωσήφ, από τον οίκο τού Δαβίδ· και το όνομα της παρθένου ήταν Μαριάμ. Και ο άγγελος, όταν μπήκε μέσα προς αυτήν, είπε: Χαίρε, χαριτωμένη· ο Κύριος μαζί σου· ευλογημένη είσαι εσύ ανάμεσα στις γυναίκες. Και εκείνη, βλέποντας, ταράχτηκε εξαιτίας τού λόγου του· και σκεφτόταν ποιος τάχα να είναι αυτός ο χαιρετισμός. Και ο άγγελος της είπε: Μη φοβάσαι, Μαριάμ· επειδή, βρήκες χάρη στον Θεό. Και πρόσεξε, θα μείνεις έγγυος, και θα γεννήσεις έναν γιο· και θα τον ονομάσεις ΙΗΣΟΥ. Αυτός θα είναι μεγάλος, και θα ονομαστεί Υιός τού Υψίστου· και ο Κύριος ο Θεός θα του δώσει τον θρόνο τού Δαβίδ τού πατέρα του· και θα βασιλεύσει επάνω στον οίκο τού Ιακώβ στους αιώνες, και η βασιλεία του δεν θα έχει τέλος.

Είπε η Μαριάμ προς τον άγγελο, πως θα γίνει το πρωτάκουστο αυτό, να γεννήσω υιό, αφού δεν γνωρίζω άνδρα; Και ο άγγελος, απαντώντας, είπε, το Πνεύμα το Άγιο θα έρθει πάνω σου και η δύναμη του Υψίστου θα σε επισκιάσει, θα έλθει σε σένα και η δημιουργική δύναμη του Υψίστου θα σε σκεπάσει και θα σε καταστίσει έγκυο. Γι’ αυτό και το απολύτως άγιο και αναμάρτητο βρέφος, το οποίο κατά τον υπερφυσικό αυτό τρόπο θα γεννηθεί από σένα, θα κληθεί, και θα είναι, ο Υιός του Θεού. Σου υπενθυμίζω ότι και η Ελισάβετ η συγγενής σου, έχει συλλάβει και αυτή υιό στην γεροντική της ηλικία. Και ο μήνας αυτός είναι ο έκτος της εγκυμοσύνης της, την οποία έως τώρα έλεγαν στείρα. Διότι δεν είναι αδύνατο στον Θεό κάθε τι θαυμαστό και υπερφυσικό και ότι λέει γίνεται πράξη. Είπε η Μαριάμ, ως δούλη του Κυρίου και αφιερωμένη ολοκληρωτικά στον Θεό είμαι πρόθυμη να υποταχθώ στην θεία βουλή. Ας γίνει σύμφωνα με τον λόγο σου. Και αναχώρησε από αυτήν ο άγγελος».

Πηγή: koinignomi.gr

Comments are closed.