Η Ακολουθία του «Στέκει Μάννα» στην Τήνο

Published on: 12 Μαρτίου 2015

Filled Under: Εσωτερικές Ειδήσεις

Views: 937

Tags:

Το πρόγραμμα της τετραήμερης ετήσιας πνευματικής περισυλλογής του καθολικού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως παντός Αιγαίου που πραγματοποιείται φέτος στην Τήνο, προέβλεπε για την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 το απόγευμα την τέλεση της Ακολουθίας του «Στέκει Μάννα στον ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα Τήνου.

Με τη συμμετοχή όλων των παρόντων στην πνευματική περισυλλογή και πλήθος κόσμου τελέστηκε η Ακολουθία η ποία αποτελεί παράδοση για την Εκκλησία της Τήνου για την περίοδο της Τεσσαρακοστής.

Στην Ακολουθία είχε οριστεί να προίσταται ο εφημέριος του Ναού π. Μάρκος Φώσκολος, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον Αναπληρωτή Εφημέριο π. Πέτρο Σοκολόφσκυ και τον υπεφημέριο ιεροδιάκονο π. Ιωάνννη Σκλάβο.

Μετά την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής ο π. Μάρκος Φώσκολος  ερμήνευσε την περικοπή και αναφέρθηκε στο ιστορικό και τη σημασία της ιεροτελεστίας του «Στέκει Μάννα».

Η παρουσία του επισκόπου Σύρου π. Πέτρου έδωσε τη δυνατότητα στη ενοριακή κοινότητα του Αγίου Νικολάου Χώρας να γνωρίσουν από κοντά το νέο επίσκοπο, για τον οποίο είχε ετοιμάσει αναμνηστικό δώρο και δεξίωση στην ενοριακή αίθουσα.

(Φωτογραφία: Νίκος Φώσκολος)

Πηγή: kantam.gr

Comments are closed.