Η Ακολουθία των Αγίων Παθών και η Περιφορά του Επιταφίου στην Ευαγγελίστρια

Published on: 27 Απριλίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 432

Tags: ,

Προεξάρχοντος του Σεβ/τατου Επισκόπου μας π.Πέτρου Στεφάνου, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, ξεκίνησε η Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Ερμούπολη.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε το ναό και τους εξωτερικούς χώρους, για να παρακολουθήσει την ανάγνωση των Αγίων Παθών αλλά και να προσκυνήσει τον Εσταυρωμένο, μέσα σε κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα υπό τους ύμνους που έψαλε η πολυφωνική χορωδία της ενορίας.

Σύσσωμη ήταν και η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της Σύρου, καθώς και ο Βουλευτής Αντώνης Συρίγος οι οποίοι παρακολούθησαν την Ακολουθία των Αγίων Παθών και συμμετείχαν στην περιφορά του Επιτάφιου.

Η ανάγνωση του Θείους Πάθους έγινε διαλογικά, όπως συνηθίζεται, ενώ στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στη μεγάλη σταυρική θυσία του Κυρίου και στη δική μας στάση απέναντι σ αυτήν.

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του.

Ακολούθησε η Σταυροπροσκύνηση, με τους πιστούς σιωπηλά και με δέος να ασπάζονται τον Εσταυρωμένο  αναλογιζόμενος ο κάθε άνθρωπος τις δικές του αμαρτίες για τις οποίες ο Υιός του Θεού έφτασε μέχρι το Σταυρό για να μας σώσει.

Μετά το πέρας της Σταυροπροσκύνησης ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου, βασταζόμενος στα χέρια των νέων, στους δρόμους της Ερμούπολης, τραβώντας τα βλέμματα, εκατοντάδων επισκεπτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία απ’ όπου διέρχεται.

Ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος μας δεν συμμετείχε στην περιφορά προκειμένου να τελέσει την ακολουθία των Αγίων Παθών στον Καθεδρικό μας Ναό στην Άνω Σύρο.

Σ.Δ

Comments are closed.