Η 13η Πανελλήνια Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Published on: 23 Νοεμβρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 813

Tags: ,

Στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η 13η Πανελλήνια Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας Ελλάδος από 25 έως και 27 Μαρτίου 2016.

Κάθε χρόνο και σε μια διαφορετική επαρχία, οι καθολικοί νέοι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται μαζί για ένα τριήμερο προκειμένου να εμβαθύνουν την πίστη γύρω από ένα θέμα που προτείνεται και είναι μια ευκαιρία για να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανανεώσουν τη χαρά του να ανήκεις στην Εκκλησία. Γιατί η πίστη είναι κάτι που βιώνεται σε κοινωνία με άλλους, οι οποίοι σε στηρίζουν στην πορεία της συνάντησης με τον Χριστό.

Η φετινή συνάντηση έχει ως θέμα:  «Μακάριοι οι ελεήμονες, διότι αυτοί θα ελεηθούν» (Μτ 7,8), το οποίο σχετίζεται με το Ιωβηλαίο έτος της Ευσπλαχνίας που σε λίγο ξεκινάει, καθώς και την θεματολογία της Παγκόσμιας Ημέρα Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας, τον Ιούλιο του 2016.

Η ΕΚΝΕ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Συμβούλιο Νεολαίας προετοιμάζουν όλες τις λεπτομέρειες, ώστε αυτό το τριήμερο να βοηθήσει τους νέους που θα συμμετάσχουν να ανακαλύψουν την ευσπλαχνία του Θεού και ότι ο δρόμος της προσωπικής ευτυχίας είναι γραμμένος στους Μακαρισμούς.

Μπορούν να συμμετέχουν νέοι από 1η Λυκείου και άνω, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει.  Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς από και προς Θεσσαλονίκη) και λήγουν στις 17 Ιανουαρίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά την εκκλησιαστική επαρχία της Σύρου, μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Ιωάννα Σιγάλα.

13H_PANELLHNIA_SYNANTHSH_KA8OLIKHS_NEOLAIAS

Comments are closed.