Γιορτή Λήξης Κατηχητικού στον Αγ.Γεώργιο (Φρέρ) και στον Αγ.Παύλο στην Ποσειδωνία

Με όμορφες και λιτές τελετές, ολοκληρώθηκε η λήξη της κατηχητικής περιόδου για τα παιδιά του δημοτικού στα δύο κατηχητικά κέντρα της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, στον Αγ.Γεώργιο (Φρέρ) και στον Αγ.Παύλο στην Ποσειδωνία.

Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις για την λήξη, αλλά με το ίδιο πνεύμα και κείμενο, οι κατηχητές και οι ιερείς ολοκλήρωσαν μαζί με τα παιδιά του δημοτικού την κατηχητική περίοδο 2014-2015, αποχαιρετώντας τα παιδιά της έκτης δημοτικού, που από την νέα χρονιά, θα συμμετέχουν στα τμήματα των Εφήβων της ΕΚΝΕ.

Στελέχη της νεολαίας και μεγαλύτερα παιδιά, έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο σ αυτήν την στιγμή, θέλοντας να τα υποδεχτούν σε μια νέα αγκαλιά, αυτή των εφήβων. Με ένα φουλάρι στο λαιμό που τους φόρεσαν και δίνοντάς του τη σκυτάλη, σύμβολο αγώνα για το χριστιανό, τα υποδέχτηκαν στην ΕΚΝΕ ήδη από την τελευταία ημέρα του κατηχητικού.

Κάθε τάξη του δημοτικού προσευχήθηκε ομαδικά με ένα μικρό κείμενο που επιμελήθηκε η Κατηχητική Επιτροπή, βοηθώντας τα να συμμετέχουν πιο συνειδητά.

Προσωπάκια χαρούμενα, χαμογελαστά και με την παιδική αγνότητα και αθωότητα στις ψυχούλες τους, απόλαυσαν την τελευταία μέρα του κατηχητικού με παιχνίδι, προσευχή, ζωγραφική και απολαμβάνοντας στο τέλος ένα δροσερό παγωτό!

«Θεέ Πατέρα, άκουσε την ευχαριστία και τη δοξολογία των παιδιών σου. Τον σπόρο που έσπειραν οι ιερείς και οι κατηχητές μας μέσα στην καρδιά μας όλη αυτή τη χρονιά, ας τον διατηρήσει και ας τον καρποφορήσει η αγάπη σου. Έτσι η ζωή μας μαζί σου θα είναι όμορφη και θα χαιρόμαστε που είμαστε παιδιά σου. Διαμέσου του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας

Σύρος 9 Μαίου 2015
Σπεράντζα Δουράτσου

Γιορτή Λήξης Κατηχητικού στον Αγ.Παύλο στην Ποσειδωνία

Γιορτή Λήξης Κατηχητικού στον Αγ.Γεώργιο (Φρέρ)

Comments are closed.