Γιορτή λήξης κατηχητικής χρονιάς 2018-19 για το κατηχητικό κέντρο «Άγ. Παύλος» στην Ποσειδωνία

Published on: 22 Μαΐου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 359

Tags: ,

Άλλη μια χρονιά  έφτασε στο τέλος.

Όπως πάντα στο κατηχητικό κέντρο «Άγ. Παύλος», το  τελευταίο Σάββατο 18 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης.

Η εορτή ξεκίνησε με προσευχή από τον π.Κλαούντιο και όλα τα παιδιά.

Η κυρία Καρμελίνα Παλαιολόγου καλωσόρισε μεγάλους και μικρούς και αναφέρθηκε στην  γνωριμία των παιδιών με το Θεό, που για τα πιο μικρά ήταν η αρχή, για τα πιο πολλά ήταν περισσότερη,  και για τα παιδιά της ΣΤ΄ η άφιξη στον πρώτο σταθμό από τον οποίο θα ξεκινήσουν πάλι στην ΕΚΝΕ μια νέα πορεία με εικόνες και εμπειρίες της Αγάπης του Θεού στη ζωή τους.

Τα παιδιά της Δημοτικού είχαν ετοιμάσει και απήγγειλαν ένα ωραίο ποίημα με τίτλο «Πότε κάνω το σταυρό μου».

Στη συνέχεια έγινε αναπαράσταση «της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού» από τα παιδιά της Ε΄ τάξης.

Μερικά από τα παιδιά της Β΄και  Γ΄τάξης είπαν πώς ένοιωσαν κατά την προετοιμασία των μυστηρίων της Εξομολόγησης- Θ. Ευχαριστίας- και Χρίσματος, άλλα που έλαβαν και άλλα που θα λάβουν αυτά τα μυστήρια.

Η Δ΄τάξη είχε ετοιμάσει και είπε μια πολύ ωραία Δέηση για όλα τα παιδιά και τέλος τα παιδιά της ΣΤ΄ είχαν ετοιμάσει έναν ωραίο λόγο για την εμπειρία τους όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν στο κατηχητικό, τι έμαθαν, ποιον συνάντησαν και γνώρισαν καλύτερα, τι εφόδια πήραν για να συνεχίσουν την πορεία τους, τι συνέστησαν στα υπόλοιπα παιδιά, αλλά  εξέφρασαν και την απορία τους : πώς έγινε κι έφτασαν μόνο 10 έως εδώ ενώ ξεκίνησαν 30 παιδιά στην Α΄τάξη.

Επίσης τα  παιδιά της ΣΤ΄ με  ένα αναμνηστικό  δώρο στο χέρι, με μια συμβολική κίνηση πλησίασαν και άφησαν να πετάξουν ψηλά «χάρτινα πουλάκια» τα οποία είχαν τοποθετήσει στο δέντρο της Ζωής της Εκκλησίας για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε αυτή στην αρχή της χρονιάς.

Αναμνηστικό δώρο πήραν και τα υπόλοιπα παιδιά ένα  «περιλαίμιο» μικρό ξύλινο  σταυρό.

Η γιορτή μας τελείωσε και φέτος με το καθιερωμένο και αναμενόμενο παγωτό, στον προαύλιο χώρο, με ευχές για καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση τον Οκτώβριο.

ΑΝΝΑ ΒΑΡΘΑΛΙΤΟΥ
ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΑ

Comments are closed.