Γιορτή λήξης κατηχητικής χρονιάς 2018-19 για το κατηχητικό κέντρο “Αγ. Γεώργιος” στην Ερμούπολη

Published on: 22 Μαΐου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 232

Tags:

Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 11πμ, πραγματοποιήθηκε με πολύ χαρά, η τελετή λήξης του κατηχητικού έτους για το κατηχητικό κέντρο “Αγ. Γεώργιος” στην Ερμούπολη.

Ιερείς-κατηχητές, κατηχήτριες, μαθητές/τριες αλλά και γονείς, φιλοξενηθήκαμε στον προαύλιο χώρο του 2ου γυμνασίου στον Ξηρόκαμπο.

Αφού συγκεντρωθήκαμε όλοι, ξεκίνησε η γιορτή μας με μια ευχαριστήρια δέηση προς το Θεό για την χρονιά που πέρασε, και αργότερα δόθηκε το σύνθημα για να ξεκινήσουν οι «Ολυμπιακοί αγώνες με τις παραβολές του Ιησού».

Χωριστήκαμε σε ομάδες ανά τάξη και αφού πρώτα η κάθε ομάδα παρέλαβε τη σημαία με το όνομά της, παίξαμε με τα παιδιά κάποια “ολυμπιακά” αθλήματα, προερχόμενα από το βιβλιαράκι “παίζοντας με τις παραβολές”.

Μετά την ολοκλήρωση των παιχνιδιών, και αφού ξεκουραστήκαμε για λίγο, ο λόγος δόθηκε στα παιδιά της έκτης τάξης και στην κατηχήτρια τους, μιας και αυτή ήταν η τελευταία συνάντηση των κατηχητικών συγκεντρώσεών του Σαββάτου και με νοσταλγία όλα τα παιδιά, έφεραν στο μυαλό τους τα έξι χρόνια που συναντιόντουσαν κάθε Σάββατο στο Κατηχητικό μας Κέντρο και την πορεία που έκαναν μαζί με τους κατηχητές τους, μέχρι να φθάσουν σήμερα σ’ αυτή την γιορτή του αποχαιρετισμού. Ως αναμνηστικό σε αυτά τα παιδιά δόθηκε ένα δωράκι που περιείχε ένα μπρελόκ-φακός και ένα σακίδιο για τις καλοκαιρινές τους δράσεις που θα γίνουν για την ένταξη τους στα τμήματα της ΕΚΝΕ.

Η γιορτή μας συνεχίστηκε, με την απονομή από τις κατηχήτριες και τους κατηχητές σε όλα τα παιδιά, ενός ξύλινου μεταλλίου, το οποίο είχε χαραγμένο πάνω του το δέντρο μας, χαρακτηριστικό της φετινής κατηχητικής μας χρονιάς.

Για το τέλος αφήσαμε ένα δροσερό και γλυκό κέρασμα για όλους, μικρούς και μεγάλους.!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που δούλεψαν γι’ αυτή την εκδήλωση και να ευχηθούμε σε όλους μας καλή ξεκούραση & καλό καλοκαίρι και να μην ξεχνάμε τον Ιησού ο οποίος μας συντροφεύει και μας στηρίζει σε κάθε μας επιλογή.

Ραντεβού ξανά το φθινόπωρο!

Comments are closed.