Γιορτή λήξης Κατηχητικών Κέντρων Καθολικής Επισκοπής

Published on: 24 Μαΐου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 1353

Tags: , , ,

Με κεντρικό θέμα «Φιλεύσπλαχνοι όπως ο Πατέρας», πραγματοποιήθηκε ξεχωριστά, αλλά με την ίδια δομή, η γιορτή λήξης της κατηχητικής χρονιάς, στα δύο Κατηχητικά κέντρα της τοπικής Εκκλησίας, στο κατηχητικό κέντρο «Άγιος Γεώργιος» στους Φρερ και στο κατηχητικό κέντρο «Άγιος Παύλος» στην Ποσειδωνία.

Την γιορτή στο κάθε κατηχητικό κέντρο προετοίμασε ο κάθε κατηχητής μαζί με τα παιδιά της ομάδας που κατηχεί, και έτσι προετοιμάστηκε από όλους για να χαρούν όλοι μαζί.

Η έναρξη της γιορτής, στο κάθε κατηχητικό κέντρο, έγινε με ένα τραγούδι που επιμελήθηκε η Τετάρτη τάξη, βασισμένο στην Ευσπλαχνία του Θεού.

Ακολούθως η Δευτέρα τάξη παρουσίασε παντομίμα που είχε ετοιμάσει, η Πρώτη τάξη έφτιαξε χειροτεχνίες με θέμα την Ευσπλαχνία, η Τρίτη τάξη παρουσίασε την Παραβολή του Ιησού ως ο Καλός Βοσκός, η Πέμπτη τάξη ετοίμασε δεήσεις με θέμα την Ευσπλαχνία ενώ η Έκτη τάξη προσευχή ευχαριστίας προς τον Φιλεύσπλαχνο Πατέρα που επιμελήθηκαν τα ίδια τα παιδιά.

Λίγο πριν το τέλος, οι έφηβοι και οι νέοι της ΕΚΝΕ, υποδέχτηκαν με ειδική τελετή το πέρασμα των παιδιών της Έκτης τάξης στην ΕΚΝΕ και τα καλωσόρισαν στη νέα παρέα και ομάδα τους.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με το τραγούδι της Τετάρτης τάξης, ενώ σε όλα τα παιδιά δόθηκε αναμνηστικό.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους κατηχητές και τις κατηχήτριες για τη συμβολή τους και την πολύτιμη βοήθειά τους στον κατηχητικό έργο της Εκκλησίας, απηύθυναν οι δύο υπεύθυνοι ιερείς των κατηχητικών κέντρων.

Σ.Δ.

Comments are closed.