Φεστιβάλ ΑΝΩ | Συνέντευξη Τύπου 2019

Published on: 1 Ιουλίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 243

Tags: , ,

Μετά από δυο επιτυχημένες διοργανώσεις, το Φεστιβάλ ΑΝΩ προετοιμάζει το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του για την επόμενη τριετία από διαφορετικό και αναμφίβολα, πλεονεκτικότερο σημείο εκκίνησης. Με δεκάδες αναφορές, συνεντεύξεις και αφιερώματα σε έντυπα, ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης, το Φεστιβάλ έχει κερδίσει – σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα – έναν αξιοζήλευτο βαθμό αναγνωρισιμότητας εντός ελληνικών συνόρων. Επιπλέον, άκρως ενθαρρυντικά στοιχεία προκύπτουν από τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ ΑΝΩ, σύμφωνα με τα οποία το κοινό του δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο τόσο από το καλλιτεχνικό μέρος του Φεστιβάλ, όσο και από την οργάνωση του, ενώ προτίθεται  να παρακολουθήσει εκδηλώσεις και της επόμενης χρονιάς, καθώς και να συστήσει τη διοργάνωση σε φίλους του. Σημαντικό καταγράφεται μέσα από την έρευνα και το όφελος για τον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, αφού το Φεστιβάλ συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του την περίοδο διεξαγωγής του, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην οικονομική τόνωση των καταστημάτων της περιοχής.

Η εμπειρία των δύο πρώτων χρόνων και η ιδιαίτερα  σημαντική συμβολή των υποστηρικτών του Φεστιβάλ, κατέστησαν τη διοργάνωση σαφώς αρτιότερη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης τόσο στο καλλιτεχνικό σκέλος του, όσο και στην οργάνωση του. Με σκοπό την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη και εδραίωση του, προγραμματίζονται σημαντικά έργα για το μέλλον του Φεστιβάλ, τα οποία αναμένεται να τονώσουν την εξωστρέφεια και τον διεθνή χαρακτήρα του. Παράλληλα, μέσω της στήριξης ενεργειών για την περαιτέρω καλλιέργεια συνεργασιών με φορείς εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και της υλοποίησης προγραμμάτων ενίσχυσης του εκπαιδευτικού του ρόλου, αναμένεται – στο τέλος της προσεχούς τριετίας – να έχει επιτευχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό ο στόχος της ανεξαρτησίας και της βιωσιμότητας του.

2 χρόνια Φεστιβάλ ΑΝΩ

Τα δύο πρώτα χρόνια διοργάνωσης του Φεστιβάλ συνέβαλαν

  • Στην ανάδειξη και να αξιοποίηση της πολιτιστικής  κληρονομιάς του τόπου που το φιλοξενεί.
  • Στην καθιέρωση του επιβλητικού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου – εκτός από χώρο προσευχής και λατρείας – σε έναν νέο, απαράμιλλης ομορφιάς χώρο πραγματοποίησης συναυλιών υψηλού επιπέδου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΑΝΩ

  • 2017 πραγματοποιήθηκαν  4 συναυλίες,  διαλέξεις και ξεναγήσεις
  • 2018 πραγματοποιήθηκαν 7 συναυλίες + 1 συναυλία εκτός ναού, έκθεση φωτογραφίας, διαλέξεις και ξεναγήσεις

Όλες οι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Διαβάστε το αναλυτικό Δελτίο Τύπου και τα στοιχεία της Έρευνας Ικανοποίησης Κοινού http://bit.ly/2XHo40C

Comments are closed.