Ευλογία των Αγίων Ελαίων στον Καθεδρικό μας Ναό στην Άνω Σύρο

Published on: 26 Απριλίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 433

Tags: ,

Τη Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ, στον Καθεδρικό μας ναό, στην Άνω Σύρο, η τοπική μας Εκκλησία, συναγμένη γύρω από τον Ποιμένα της Σεβ/τατο Επίσκοπό μας π.Πέτρο Στεφάνου, τον Σεβ/τατο Επίσκοπο πρώην Σύρου π.Φραγκίσκο Παπαμανώλη και τους ιερείς της, γιόρτασε το μεγάλο Μυστήριο της Ιεροσύνης καθώς έγινε επίσης από τον Επίσκοπο η ευλογία των Αγίων Ελαίων. Το έλαιο των ασθενών, το έλαιο των κατηχουμένων και το Άγιο Μύρο με το οποίο θα χρισθούν τα παιδιά στο Μυστήριο του Χρίσματος. Τα Άγια Έλαια αφού ευλογήθηκαν παραδόθηκαν στους εφημερίους οι οποίοι με τη σειρά τους θα τα παρουσιάσουν στην ενοριακή τους κοινότητα το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης πριν τη λειτουργία του Μυστικού Δείπνου.

Πλήθος πιστών συμμετείχαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη χορωδία να λαμπρύνει την τελετή δημιουργώντας κατανυκτικές στιγμές προσευχής.

Ο Επίσκοπός μας π.Πέτρος στην ομιλία του τόνισε την σημασία της σημερινής ημέρας για τους Ιερείς, καθώς ανανεώνουν τις υποσχέσεις που έδωσαν στην χειροτονία τους, αλλά παράλληλα και τη σημασία της Ιεροσύνης στη ζωή των λαϊκών, καθώς δυνάμει του βαφτίσματός μας «όλοι εμείς, που χριστήκαμε στο όνομά Του, συμμετέχουμε στην Ιεροσύνη του Χριστού και γινόμαστε σύμμορφοι με εκείνον μέσω των μυστηρίων της μύησης: του Βαπτίσματος, του Χρίσματος και της Θείας Ευχαριστίας».

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.