Μήνυμα του Σεβ/τάτου Επισκόπου π. Πέτρου για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί μου, Μαθητές και Μαθήτριες, όλων των Σχολείων της Σύρου

Καλή Σχολική Χρονιά!

Αυτή είναι η θερμή ευχή που σήμερα όλοι,-γονείς, εκπαιδευτικοί, φίλοι, γνωστοί και ο Επίσκοπος της Τοπικής μας Εκκλησίας σας απευθύνουν με εγκαρδιότητα.

Καλό ξεκίνημα, λοιπόν, σε μια νέα σχολική χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ζήσετε στιγμές έντονης πνευματικής δραστηριότητας, που θα σας δώσουν τη δυνατότητα ν’ απολαύσετε τους ώριμους και γλυκούς καρπούς τής Παιδείας, της μεγάλης δωρεάς της Πολιτείας προς τους νέους της.

Καλή αρχή, αγαπητοί μου, σε μια νέα προσπάθειά σας να ενισχύσετε τη μόρφωσή σας με το καλύτερο υλικό που έχει να σας προσφέρει σήμερα η πρόοδος της Επιστήμης και του Πολιτισμού.

Χαίρομαι μαζί σας, για την ξεχωριστή χαρά αυτής τής ημέρας, που ξαναβρίσκεστε όλοι μαζί, φίλοι αγαπημένοι, μετά την καλοκαιρινή παρένθεση, στο πιο αγαπητό σας περιβάλλον μετά την οικογενειακή εστία.

Εύχομαι εκ βαθέων η νέα σχολική χρονιά να είναι για όλους σας μια νέα ευκαιρία για πλουσιότερη και εγκυρότερη γνώση και γόνιμη αγωγή, δύο θησαυρούς που μπορείτε να αποκτήσετε μόνο με τη δημιουργική συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σχολείου και τη συνειδητή συνεργασία με τους πνευματικούς σας οδηγούς, τους καθηγητές σας, στους οποίους εύχομαι το πνεύμα του Καθοδηγητή μας Χριστού και Διδάσκαλου να τους δίνει φώτιση και δύναμη να σας μεταδώσουν όσες γνώσεις και αξίες μπορούν, ώστε να αποτελέσουν μελλοντικά εργαλεία στη ζωή σας!

Ολοκληρώνοντας το ευχετήριο αυτό μήνυμά μου, αγαπητοί μου Μαθητές και Μαθήτριες, σας καλώ με πίστη στις αξίες του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού να βαδίσετε και τη νέα σχολική χρονιά στα χνάρια σοφών και ενάρετων Δασκάλων του παρελθόντος και του παρόντος, ώστε στο τέλος αυτής της σχολικής διαδρομής να γευθείτε τους καρπούς που το «αθάνατο» αγαθό της Παιδείας προσφέρει σε κάθε νέο και νέα, που αγωνίζεται στο σχολικό στίβο τον υπέροχο αγώνα για ένα φωτεινό και δημιουργικό μέλλον.

Άνω Σύρος, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Με την αγάπη του Χριστού
† Πέτρος Στεφάνου
Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης

Comments are closed.