Επιστολή προς τους πιστούς για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Published on: 25 Μαρτίου 2020

Filled Under: Σύρος

Views: 223

Tags:

Ερμούπολη, 25 Μαρτίου  2020

Χρόνια πολλά σε όλους σας αγαπητοί μου ενορίτες και ενορίτισσες!

Σήμερα, γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εορτάζουμε όλοι εμείς που αποτελούμε την μεγάλη αυτή χριστιανική οικογένεια, που ονομάζεται «ενορία Ευαγγελιστρίας».

Φέτος, που  δεν έχουμε την δυνατότητα να γιορτάσουμε  στο «κοινό μας σπίτι» που είναι ο ενοριακός ναός και  γύρω από «το ίδιο τραπέζι»,  που είναι η Αγία Τράπεζα, σας καλώ  να  γιορτάσουμε τον Ευαγγελισμό με μοναδικό τρόπο,  στην  «κατ’ οίκον Εκκλησία», την  οικογένειά μας, και να προσευχηθούμε στην Παναγία ο ένας για τον άλλο.

Στις 10.00 π.μ. θα τελέσω τη θεία Λειτουργία και όπως κάθε μέρα θα την προσφέρω για όλους εσάς, για την πατρίδα μας  και για τις ανάγκες τις ανθρωπότητας.

Ζητώ από όλους σας, σήμερα, μια ιδιαίτερη προσευχή για τις αγαπητές Αδελφές του Ελέους, που όπως κάθε χρόνο, κατά τη θεία Λειτουργία  θα ανανεώσουν τους μοναχικούς τους όρκους. Η προσευχή του καθενός μας ας είναι σαν μια όμορφη ανθοδέσμη που θα θέλαμε  σήμερα να τους προσφέρουμε!

Γιορτάζουμε την Ουράνια Μητέρα μας, εκείνην που εμπιστεύτηκε ολοκληρωτικά της ζωή της στο θέλημα του Θεού! Ας σταθούμε για λίγο, ως οικογένεια, να προσευχηθούμε στην προστάτιδά μας  Παναγία Ευαγγελίστρια, για   να νιώσουμε τη  μητρική της φροντίδα και την παρηγοριά, κατ’ αυτήν την περίοδο δοκιμασίας για όλη την ανθρωπότητα.

Σήμερα, οι καμπάνες του ναού μας θα χτυπήσουν χαρμόσυνα στις 12.00 το μεσημέρι και στις 6.00 το απόγευμα.

Όταν ακούσουμε τις χαρμόσυνες καμπάνες, ας ενωθούμε όλοι σε κοινή ικεσία, από τα σπίτια μας, με την ακόλουθη προσευχή προς την προστάτιδα μας:

Προσευχή στην Παναγία Ευαγγελίστρια

Αγία Μαρία, Ευαγγελίστρια, προστάτιδα της ενοριακής μας κοινότητας,  εσύ που εγκαταλείφτηκες ολοκληρωτικά στο κάλεσμα του Θεού και με το δικό σου «ΝΑΙ» χάρισες στον κόσμο το αληθινό φως, τον Ιησού Χριστό, τον Υιό σου, τον Υιό του Θεού,  δείξε μας τον Ιησού  και οδήγησέ μας προς Αυτόν.

Ενίσχυσε, ω Μητέρα, την πίστη μας!

Άνοιξε την ακοή μας στο Λόγο του Θεού, για να αναγνωρίζουμε τη φωνή του Θεού και το κάλεσμά του!

Ξύπνησε μέσα μας την επιθυμία να ακολουθούμε τα βήματά σου, να αφήνουμε τη  σιγουριά μας και να δεχόμαστε το σχέδιο του Θεού.

Βοήθησέ μας να επιτρέψουμε στην αγάπη Του να μας αγγίξει. Βοήθησέ μας να Τον εμπιστευόμαστε απόλυτα,  κυρίως στις στιγμές της δοκιμασίας και του σταυρού, όταν η πίστη μας καλείτε να ωριμάσει.

Θύμιζέ μας πως όποιος πιστεύει δεν είναι ποτέ μόνος.

Μάθε μας να κοιτάμε στα μάτια τον Ιησού, ώστε Εκείνος να είναι το φως στην πορεία της ζωής μας.    

Σε παρακαλούμε Αειπάρθενε Μαρία :

Στρέψε το βλέμμα σου στις οικογένειες της ενοριακής μας κοινότητας, φώτιζέ τις ώστε να βρίσκουν πάντοτε χρόνο για να προσκυνούν τον Υιό σου και να Τον επικαλούνται, να είναι πιστές στα δώρα του Μυστηρίου του Γάμου και να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους στην πίστη και στην αγάπη. 

Στρέψε το βλέμμα σου στα παιδιά και τους νέους μας, βοήθησέ τους να ανακαλύψουν την ικανοποίηση που προσφέρουν τα μεγάλα ιδανικά και με προθυμία  να δεσμευτούν να ακολουθήσουν με συνέπεια  τον Υιό σου, τον Ιησού Χριστό, στην πορεία της ζωής τους .

Στρέψε το βλέμμα σου προς τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς, μεσίτευε ώστε να νιώθουν την παρηγορητική παρουσία του Υιού σου στη ζωή τους, για να ανανεώνεται η πίστη τους και η ελπίδα τους και να βρίσκουν ειλικρινή αγάπη και συμπαράσταση από όλους μας.  

 Στρέψε το βλέμμα σου προς την ενοριακή μας κοινότητα, η οποία αποτελείται από όλους εμάς.  Κάνε την να ωριμάζει και  να είναι προσεκτική στο Λόγο σου, να είναι πιστή στη θεία Ευχαριστία της Κυριακής, να διψά για ατομική και κοινοτική προσευχή, να είναι φιλική και αδελφική προς όλους και να είναι  ευαίσθητη  και γενναιόδωρη  στις ανάγκες των φτωχών.

Μαρία Ευαγγελίστρια, Μητέρα μας, Εσύ η ευλογημένη ανάμεσα σε όλες τις γυναίκες, σε σένα εμπιστευόμαστε, κοντά σου κράτα μας, κάτω απ΄ τη  μητρική σου σκέπη προστάτεψέ μας και στον Υιό σου μίλησε για μας.

Αμήν.

 

Είθε, η μεσιτεία της Παναγίας να απαλλάξει την ανθρωπότητα από αυτή την δοκιμασία. Γι’ αυτό ας προσευχηθούμε όλοι μας, με δύναμη και πίστη.

Σας αφήνω, με τα λόγια του Αγγέλου προς την Παναγία, μέσα  από το σημερινό Ευαγγέλιο:

«Μη φοβάσαι…
…διότι για το Θεό κανένας λόγος
δεν είναι αδύνατος για να πραγματοποιηθεί

Χρόνια πολλά σε όλους!
Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας ευλογήσει,
να στρέψει το πρόσωπο του επάνω μας και να μας δίνει ειρήνη.

Ο εφημέριος σας
π. Νίκος Ρούσσος

Comments are closed.