Επιστολή για τη πρώτη παγκόσμια ημέρα προσευχής για την προστασία της δημιουργίας

Published on: 27 Αυγούστου 2015

Filled Under: Εσωτερικές Ειδήσεις

Views: 641

Tags:

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 27 Αύγουστου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Προς τα μέλη της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα

Αγαπητοί

όπως γνωρίζετε, την προσεχή Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015, θα τελεστεί για πρώτη φορά στην Εκκλησία μας η παγκόσμια ημέρα προσευχής για την προστασία της δημιουργίας.

Υπενθυμίζοντάς το ο Πάπας Φραγκίσκος είπε: “Σε κοινωνία προσευχής με τους αδελφούς μας ορθοδόξους και με όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης, θέλουμε να συμβάλλουμε στο ξεπέρασμα της οικολογικής κρίσης που ζει η σημερινή ανθρωπότητα”. “Σε όλο τον κόσμο οι τοπικές εκκλησίες έχουν προγραμματίσει ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες προσευχής και μελέτης για να καταστήσουν αυτή την Ημέρα μια δυνατή στιγμή προσευχής που θα έχει ως συνέπεια και συνέχεια τον καθορισμό ανάλογων τρόπων διαβίωσης”.

Μαζί με τον Άγιο Πατέρα καλούμε τους αγαπητούς μας εφημερίους, λειτουργούς, αφιερωμένους και αφιερωμένες στο Θεό, αλλά και τον άγιο του Θεού λαό να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες που οι επιχώριοι επίσκοποι και οι εφημέριοι θα διοργανώσουν, ώστε αυτή η πρώτη παγκόσμια ημέρα προσευχής για την προστασία της δημιουργίας να αποδειχθεί αναγκαία και με χαρά να συνεχιστεί, ώστε να φέρει τους αναμενόμενους καρπούς προς δόξα του Θεού και όφελος του ανθρώπου.

Για την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος
+ Φραγκίσκος
Επίσκοπος πρώην Σύρου, Θήρας, Κρήτης

Ο Γενικός Γραμματέας
+ Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου- Μυκόνου και Χίου

Comments are closed.