Επίσκεψη του Σεβ/τατου π. Σεβαστιανού στην Κάριτας Αθήνας Προσφυγικό Έργο

Τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, ο σεβ. π. Σεβαστιανός, Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθήνας και Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας, επισκέφθηκε το Κέντρο μας, Καποδιστρίου 52 στην Πλ. Βάθη, συνοδευόμενος από τον π. Ανδρέα Βουτσίνο, Αντιπρόεδρο και Διευθυντή της Κάριτας Αθήνας. Τον Σεβασμιότατο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Προσηνής και ευχάριστος ο Αρχιεπίσκοπος είχε έναν καλό λόγο για όλους, προσωπικό, εθελοντές και επωφελούμενους και παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του παρέμεινε αρκετή ώρα στο Κέντρο, όπου και περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους, ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και τις ανάγκες και συνομίλησε με επωφελούμενους.

Στην τραπεζαρία, την ώρα του συσσιτίου, άκουσε με αγάπη και συγκίνηση τις ιστορίες και δραματικές περιπέτειες πολλών προσφύγων που ξαφνιάστηκαν πολύ ευχάριστα από την παρουσία του, τη ζεστασιά των λόγων του και το πραγματικό του ενδιαφέρον.

Επισκέφθηκε στη συνέχεια το τμήμα της διανομής των ρούχων και τους άλλους χώρους καθώς και το χώρο απασχόλησης παιδιών, όπου οι αναρτημένες στον τοίχο ζωγραφιές των παιδιών και το χαρούμενο περιβάλλον τον εντυπωσίασαν, όπως και η γνωριμία του με τους ενήλικες μαθητές που παρακολουθούσαν με προσοχή το μάθημα των Αγγλικών στην αίθουσα διδασκαλίας.

Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε και για όλες τις δράσεις, τακτικές και έκτακτες, και επεσήμανε τη δυσκολία που είναι ταυτόχρονα και το μεγαλείο και η σπουδαιότητα του έργου που χαρακτηρίζεται από αγάπη, αξιοπρέπεια, αλλά και διάρκεια μέσα στο χρόνο και αδιάλειπτη παρουσία.

Ευχαριστούμε το Σεβ. π. Σεβαστιανό για την επίσκεψή του και τα ενθαρρυντικά του λόγια που δίνουν σε όλους δύναμη να συνεχίσουμε τη δράση της Καθολικής Εκκλησίας στο πλευρό των συνανθρώπων μας και με χαρά θα περιμένουμε τη νέα του επίσκεψη.

 

 

Πηγή: cen.gr

Comments are closed.