Επίσκεψη Αγάπης των δύο Επισκόπων στα ευαγή ιδρύματα της Σύρου

Published on: 4 Ιανουαρίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 811

Tags: , ,

Την καθιερωμένη ετήσια επίσκεψή τους από κοινού, στα ευαγή ιδρύματα της Σύρου, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου, ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος Στεφάνου μαζί με τον Σεβ/τατο Μητροπολίτη Σύρου κ.Δωρόθεο Β’.

Τους Σεβασμιωτάτους συνόδευσαν ο Γενικός Βικάριος της Καθολικής Εκκλησίας της Σύρου π.Αντώνιος Βουτσίνος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης π.Φλαβιανός Αλμπέσκου, μαζί με βοηθητικά στελέχη των δύο Εκκλησιών. Επίσης την περιοδεία του Επισκόπου και του Μητροπολίτη κάλυψαν δημοσιογραφικά τοπικά ΜΜΕ ακολουθώντας τους στα ιδρύματα.

Οι δύο προκαθήμενοι της Καθολικής και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σύρου, ξεκίνησαν την περιοδεία αγάπης από το Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδος» της μοναχικής κοινότητας των Αδελφών του Ελέους όπου τους υποδέχτηκαν εγκάρδια οι Μοναχές και το προσωπικό συνοδεύοντάς τους στους 2 ορόφους όπου φιλοξενούνται οι ηλικιωμένοι. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Γηροκομείο του Αγ.Παντελεήμονα όπου και εκεί τους έγινε θερμή υποδοχή από τη Διεύθυνση και το προσωπικό. Ακολούθησε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου όπου τους υποδέχτηκαν η Διοικήτρια και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας συνοδεύοντας τους στους θαλάμους των ασθενών όπου και αντάλλαξαν ευχές απευθύνοντας και έναν παρηγορητικό λόγο στους νοσηλευόμενους και στους συγγενείς αυτών. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας τους ήταν ο Οίκος Ευγηρίας της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στον «Αγ.Ιωάννη» στα Τάλαντα. Και εκεί οι δύο Προκαθήμενοι των Εκκλησιών έγιναν εγκάρδιοι δεκτοί από το Διευθυντή και το προσωπικό οι οποίοι τους συνόδευσαν στους χώρους που διαβιούν οι τρόφιμοι.

Ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος κατά την επίσκεψή του προσέφερε γλυκίσματα στους τροφίμους των ιδρυμάτων ενώ ο Σεβ/τατος Μητροπολίτης κ.Δωρόθεος Β’ τους προσέφερε αναμνηστικές ευλογίες.

Σε δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ και οι δύο αναφέρθηκαν στο λειτούργημα που επιτελούν οι εργαζόμενοι και το προσωπικό των ιδρυμάτων τα οποία επισκέφτηκαν οι οποίοι πολλές φορές ξεπερνούν τον εαυτό τους προσφέροντας ανακούφιση και συμπαράσταση, ευχόμενοι να υπάρχει λιγότερος πόνος  και μοναξιά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Comments are closed.