Εορτολόγιο εβδομάδας 15-22/2

Published on: 15 Φεβρουαρίου 2015

Filled Under: Αναγνώσματα

Views: 1554

Tags:

15/2 6η Κυριακή της Κοινής Περιόδου του Έτους Ονησίμου μαθητού του αποστόλου Παύλου

16/2 Ιουλιανής Παρθενομάρτυρος
Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, η Αγ.Ιουλιανή, παδί ακόμα,αποκεφαλίστηκε στις αρχές του 4ου αιώνα, κατά το διωγμό του Διοκλητιανού. Λόγω της μεγάλης της πίστης αρνήθηκε να παντρευτεί αυτόν που ήθελαν να της δώσουν οι γονείς της γιατί ήταν συγκλητικός. Δέχτηκε βασανιστήρια και απο τον πατέρα της αλλά και απο τον άντρα που της έδωσαν γιατί του ζητούσε να γίνει χριστιανός. Την έριξε στη φυλακή και όταν είδε ότι ούτε με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να την μεταπείσει, διέταξε να την αποκεφαλίσουν.

17/2 Των 7 Αγίων Ιδρυτών του Τάγματος των Δούλων της Παναγίας
Γεννήθηκαν στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Έζησαν ως ερημίτες στο όρος Σενάριο, τιμώντας με ιδιαίτερη ευλάβεια την Παναγία.Στη συνέχεια επιδόθηκαν στο κήρυγμα, ευαγγελίζοντας τις γύρω περιοχές.Προκειμένου να θεμελιώσουν γερά την αληθινή ευλάβεια προς την Παναγία, ιδρύουν το τάγμα των “Δούλων της Μακαρίας Αειπαρθένου Μαρίας”, το οποίο η Αποστολική Έδρα αναγνώρισε το 1304. Αυτό το μοναχικό τάγμα της Καθολικής Εκκλησίας,που είναι αρκετά διαδεδομένο, είχε ως σκοπό να καλλιεργεί το πνεύμα μετάνοιας, τη μελέτη του Πάθους του Κυρίου και τους λεγόμενους “7 πόνους της Παναγίας”

18/2 Γερτρούδης μοναχής, Αγ.Φλαβιανού Επισκόπου

19/2 Μανσουέτου επισκόπου

20/2 Ελευθερίου Επισκόπου και μάρτυρος

21/2 Αγίου Πέτρου Δαμιανού αρχιεπισκόπου Φλωρεντίας
Θεωρείται απο τους μεγαλύτερους διδασκάλους της Καθολικής Εκκλησίας.Γεννήθηκε στη Ραβέννα της Ιταλίας το 1007.Σπούδασε με τη βοήθεια του αδελφού του Δαμιανού, του οποίου το όνομα πρόσθεσε στο δικό του απο ευγνωμοσύνη.Πέθανε το 1072.

22/2 7η Κυριακή της Κοινής Περιόδου του Έτους

Comments are closed.