Εορτή της Παναγίας του Όρους Καρμήλου

Published on: 19 Ιουλίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 693

Tags: ,

Την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο Κοιμητήριο της Ερμούπολης, εορτάστηκε με κάθε Επισημότητα και Ευλάβεια η  Εορτή της Παναγίας του όρους Καρμήλου.

Την ημέρα αυτή  στις 7 το απόγευμα τελέσθηκε Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία από τον Βικάριο της Επισκοπής Σύρου – Θήρας – Κρήτης και Εφημέριο Μάννα π.Αντώνιο Βουτσίνο

Η Εκκλησία ήταν γεμάτη από όσους θέλησαν να προσευχηθούν στην Παναγιά μας ,αλλά και να «έλθουν κοντά» στα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν φύγει από την επίγεια ζωή  αλλά παραμένουν ψυχικά «πάντα κοντά μας»…

Όλο το Εκκλησίασμα με μία φωνή έψαλλε τους ψαλμούς της Θείας Λειτουργίας και όλοι μαζί προσευχηθήκαμε με θρησκευτική κατάνυξη και πνευματική ανάταση στην Παναγιά μας.

Παρούσες πολλές Αδελφές του Ελέους και λαικοί από πολλές Ενορίες της Σύρου και όχι μόνο.

Ο π.Αντώνιος στην αρχή της Θείας Λειτουργίας είπε:

Εορτάζουμε σήμερα την Παναγία του Όρους Καρμήλου. Αυτό το Όρος συμβολίζει το Χριστό και η Παναγία η οποία μεσιτεύει για μας στο Χριστό, υπενθυμίζει σε όλους μας, ότι πρέπει να πράττουμε ότι μας λέει Εκείνος και με τη σκέψη αυτή ας ζητήσουμε συγγνώμη από τον Κύριο για όσες φορές δεν ανταποκριθήκαμε σε όσα περιμένει από εμάς.

Η Θεία Λειτουργία συνεχίσθηκε και ο π.Αντώνιος στο Κήρυγμά του τόνισε μεταξύ άλλων:

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι εορτάζοντας έναν Άγιο , ιδιαίτερα την Παναγία ,ο σκοπός είναι διπλός. 

Πρώτον να Δοξάσουμε το Θεό για τα μεγαλεία Του που πραγματοποιούνται μέσω των ανθρώπων.

Δεύτερον για να τιμήσουμε το πρόσωπο αυτό που βρίσκεται στην «αγκαλιά» του Θεού Πατέρα και το οποίο στη σημερινή Εορτή είναι η Παναγία μέσω της οποίας εμείς αποκτήσαμε την υιοθεσία, γίναμε παιδιά του Θεού.

Άρα σε κάθε Θεία Λειτουργία ο Χριστιανός τρέφεται από το λόγο του Θεού, από την Αγία Κοινωνία για να βρίσκει δυνάμεις να συνεχίσει την πορεία Πίστης που τον οδηγεί στο Χριστό.

Αυτό είναι και το νόημα του σημερινού Λόγου του Θεού που ακούσαμε.

Ο Θεός χορηγεί την Χάρη Του ιδιαίτερα στην Παναγία, καθιστώντας την Μητέρα μας, αφού με τα λόγια του Ιησού Χριστού ακούμε πολλές φορές, ότι Εκείνος είναι ο Πατέρας μας.

Η Μητέρα μας είναι Εκείνη η οποία συνεχώς προσπαθεί και μεσιτεύει σε Εκείνον για όλους εμάς.

Ας προσπαθήσουμε να ζούμε στην αλήθεια ,αλλά την πραγματική αλήθεια χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα στους συνανθρώπους μας, χωρίς να συκοφαντούμε ,χωρίς να μεταφέρουμε ψεύδη, μη αληθινά γεγονότα, με στόχο να δείχνουμε ότι ξέρουμε πολλά, ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη…

Καλύτερα να σιωπούμε γιατί η σιωπή μας τις περισσότερες φορές φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.

Όποιος δείχνει στον πονηρό την περιφρόνησή του, όποιος δεν ακολουθεί τους πονηρούς δρόμους της σημερινής κοινωνίας και προσπαθεί να εγκωμιάζει τον Κύριο το Θεό, για τον οποίο ζούμε, αυτός θα καταφέρει να φθάσει κοντά Του!!

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και την Ευλογία του π.Αντώνη ασπασθήκαμε την Εικόνα της Παναγίας και βγαίνοντας έξω μας περίμενε ένα μικρό κέρασμα που έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας να αλληλοευχηθούμε Υγεία, Δύναμη στη ζωή μας ,Πίστη στο Θεό Πατέρα και να έχουμε πάντα την Ευλογία και τη Μεσιτεία Της, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε εκεί και το καλοκαίρι του 2019.

ΜΑΝΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΕΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΙΓΜΗ!!!!

Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

Comments are closed.