Εορτή της Αγίας Θέκλας στο Μέγα Γιαλό

Published on: 9 Αυγούστου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 867

Tags: ,

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 η Ενορία της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου Βάρης τίμησε, όπως κάθε χρόνο, την Εορτή της Αγίας Θέκλας. Το απόγευμα της ημέρας αυτής στις 7.30 στο ομώνυμο Εξωκλήσι στο Μέγα Γιαλό τελέσθηκε Πανηγυρική Ψαλτή Θεία Λειτουργία.

Εδώ και αρκετά χρόνια, επειδή οι ευλαβείς πιστοί που θέλουν να τιμήσουν την Αγία Θέκλα και να προσευχηθούν για εκείνη, είναι πάρα πολλοί, η Θεία Λειτουργία τελείται στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.

Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Εφημέριος της Ενορίας π. Πέτρος και ο Εφημέριος Αγίου Παύλου Πειραιά π. Ιωάννης Πάτσης.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος π.Πέτρος είπε:

Σήμερα μας «μαζεύει εδώ» η Αγία Θέκλα προστάτης του Ιερού αυτού Ναού η οποία είναι μαζί μας και θα προσευχηθεί μαζί μας. Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας για τη συνάντηση με τον Ιησού και ας του πούμε ότι είμαστε αμαρτωλοί και χρειαζόμαστε την Ευσπλαχνία Του.

Η Θεία Λειτουργία συνεχίσθηκε και ο π.Ιωάννης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Θέκλας η οποία ενώ και προσωπικά και οικογενειακά ήταν ειδωλολάτρες μόλις άκουσε τον Απόστολο Παύλο να μιλά για τον Ιησού, έμεινε έκθαμβη και ξεχνώντας όλη την προηγούμενη ζωή της δηλαδή τα πλούτη της, τον αρραβωνιαστικό της, την «ομορφιά» της μέχρι τότε ζωής της και παρά την αντίρρηση της οικογένειάς της, άφησε τα πάντα, ακολούθησε τον Απόστολο Παύλο και έμεινε μαζί του για να είναι κοντά στο Θεό γιατί, όπως ακούσαμε στο Ευαγγέλιο, από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο, βρήκε στο χωράφι της καθημερινής της ζωής, ένα θησαυρό ανεκτίμητο, που δεν έχει φθορά και είναι ο Λόγος του Θεού.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Ευλογία των Άρτων, που μετά μοιράστηκαν στους πιστούς και η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Αγίας Θέκλας στους δρόμους γύρω από την Εκκλησία με τη συμμετοχή όλων των ευλαβών πιστών.

Επιστρέφοντας στο προαύλιο της Εκκλησίας ακολούθησε η Ευλογία από τους Ιερείς και ο ασπασμός της Ιερής Εικόνας.

Ο Πανηγυρικός Εορτασμός της Αγίας Θέκλας ολοκληρώθηκε με κέρασμα και ανταλλαγή ευχών στο προαύλιο της Εκκλησίας.

Όλοι όσοι παραβρέθηκαν ανανέωσαν το ραντεβού με την Αγία Θέκλα για το καλοκαίρι του 2017, ευχόμενοι το παράδειγμα της ζωής της να το ακολουθούν κάθε μέρα όλο και περισσότεροι Χριστιανοί !!!

Στο χωριό μας σου στήσαμε θρόνο,
Συ για μας θά’σαι Θέκλα προστάτης
Για παράδειγμα κάθε διαβάτης
Στη ζωή του θα σ’έχει λαμπρό

Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

Comments are closed.