Εορτή Αγίου Πέτρου στην Ποσειδωνία

Published on: 30 Ιουνίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 391

Tags:

Με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας από τον Σεβ/τατο Επίσκοπό μας π.Πέτρο Στεφάνου, ο οποίος είχε και την ονομαστική του εορτή, ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της ενορίας του Αγίου Πέτρου Αποστόλου στην Ποσειδωνία. Προηγήθηκε τριήμερο πνευματικής προετοιμασίας καθώς και ο Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου. 

Μαζί με τον Επίσκοπό μας συλλειτούργησαν, ο επίσης εορτάζων, εφημέριος της ενορίας π.Πέτρος Πρίντεζης καθώς και ο π.Ιωσήφ Παλαιολόγος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο των δύο Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων τονίζοντας στους πιστούς που συμμετείχαν στον εορτασμό πόσο είναι απαραίτητη στις μέρες μας η πίστη, μια πίστη την οποία οι δύο Απόστολοι Πέτρος και Παύλος ομολόγησαν μέχρι το τέλος της ζωής τους. Αυτή την πίστη χρειαζόμαστε και εμείς σήμερα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που συναντάμε στην καθημερινότητα της ζωής μας.

Στον εορτασμό της ενορίας συμμετείχαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ.Νίκος Λειβαδάρας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας κ. Δημήτρης Νταλαχάνης,  καθώς και άλλοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας Επίσκοπος και εφημέριος δέχτηκαν τις ευχές των πιστών στο προαύλιο του ναού, προσφέροντας και το ανάλογο κέρασμα, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας πρόσφερε, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, τους πατροπαράδοτους λουκουμάδες. 

Προηγούμενη Δημοσίευση:
Επόμενη Δημοσίευση:

Comments are closed.