Εορτή Αγ. Βικεντίου στο Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδος» των Αδελφών του Ελέους

Published on: 26 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 803

Tags: ,

Σας προσκαλούμε να προσευχηθείτε μαζί μας,για την εορτή του ιδρυτή μας Αγ.Βικεντίου του Παύλου την ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 17:00 το απόγευμα με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Μονής μας.

Ελάτε να ευχαριστήσουμε το Θεό, να προσευχηθούμε για όσους βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης αλλά και για να στείλει ο Κύριος νέους και νέες να εργαστούν στην υπηρεσία των πιο αδύναμων αδελφών μας.

Οι Αδελφές του Ελέους

Ο Άγιος Βικέντιος, ο απόστολος των φτωχών

AGIOS_BIKENTIOSΓεννήθηκε και έζησε στη Γαλλία από το 1581-1660.

Χειροτονήθηκε ιερέας το 1600 και πολύ γρήγορα έκανε πράξη τα λόγια του Ευαγγελίου που τον ώθησαν στην υπηρεσία των πιο φτωχών και αναγκεμένων συνανθρώπων της εποχής του.

Για να συνεχιστεί το έργο, ιδρύει το Τάγμα των Αδελφών του Ελέους και για την Πνευματική επιμόρφωση των Ιερέων, το Τάγμα των Ιερέων της Αποστολής τα οποία πρόσφεραν και προσφέρουν μέχρι σήμερα μεγάλο έργο στην Εκκλησία του Χριστού.

Οι Αδελφές του Ελέους ακολουθώντας το πνεύμα του Αγίου ιδρυτού τους, ο οποίος τις θέλησε να είναι μοναχές δοσμένες στο Θεό, όχι κλεισμένες σε μοναστήρια, αλλά υπηρετώντας και αναγνωρίζοντάς τον στο πρόσωπο κάθε αναγκεμένου συνανθρώπου.

…Σας βεβαιώνω ότι αυτό που κάνατε σε ένα από τους άσημους αδελφούς μου σε μένα το κάνατε… (Ματθ.25,40)

προσφέρουν μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες τους σε περισσότερες από 90 χώρες του κόσμου. Στήριγμά τους η προσευχή και η αδελφική κοινοβιακή ζωή.

Στη Ελλάδα ξεκίνησαν την υπηρεσία τους στην Εκκλησία το 1841. Στη Σύρο υπηρετούν ανελλιπώς από το 1884 μέχρι σήμερα.

Comments are closed.