Εορτή Αγ. Βικεντίου Ιδρυτή του Τάγματος των Αδελφών του Ελέους

Published on: 28 Σεπτεμβρίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 625

Tags: , ,

Τον Ιδρυτή της, Άγιο Βικέντιο του Παύλου, γιόρτασε με μεγάλη χαρά, η κοινότητα των Αδελφών του Ελέους η οποία εδώ και πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στη Σύρο, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στην τοπική μας Εκκλησία, στο πρόσωπο των ηλικιωμένων που διαβιούν στο Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδος» που διατηρούν στην Ερμούπολη, αλλά και παλαιότερα στον τομέα του κατηχητικού, των παιδιών και της νεολαίας.

Προεξάρχοντος του Σεβ/τατου Αποστολικού Νούντσιου π. Savio Hon Tai, συλλειτουργούντος του Σεβ/τατου Επισκόπου μας π.Πέτρου Στεφάνου και ιερέων της τοπικής μας Εκκλησίας, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων φέτος, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αφού όπως κάθε χρόνο η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη, και θα ήταν αδύνατο όλοι να χωρέσουν στο παρεκκλήσιο της Μονής.

Την τελετή εμπλούτισε με ύμνους και άσματα ο μουσικός κ.Γιάννης Ρηγούτσος και μέλη της χορωδίας της Ευαγγελίστριας, ενώ συμμετείχαν αρκετοί από τους τρόφιμους αλλά και πολλοί πιστοί τιμώντας με τον τρόπο αυτό, τόσο τη μνήμη του Αγίου, όσο και τις Αδελφές, τις οποίες εκτιμούν και αγαπούν οι Συριανοί.

Στην ομιλία του ο Αποστολικός Νούντσιος αναφέρθηκε στον Αγ.Βικέντιο, ενώ στο τέλος ο Σεβ/τος Επίσκοπός μας, ευχαρίστησε με εγκάρδια λόγια τις Αδελφές για την προσφορά τους στην τοπική μας Εκκλησία, και παρουσίασε μια νέα Αδελφή η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στην κοινότητα της Σύρου, προερχόμενη από την Γαλλία, την Αδ.Melanie Denoylle, μόλις 33 χρόνων, η οποία ήταν δόκιμη πέντε χρόνια και πριν 2 χρόνια, έκανε τους όρκους της. Η Αδελφή Melanie είναι νοσηλεύτρια και θα προσφέρει και εκείνη της υπηρεσίες της κοντά στους ηλικιωμένους μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται στο Ίδρυμα.

Μετά το πέρας της τελετής, κλήρος και πιστοί, γεύθηκαν παραδοσιακούς λουκουμάδες τους οποίους ετοίμασαν με χαρά όπως κάθε χρόνο, εργαζόμενοι του Ιδρύματος.

Δια μέσου της ιστοσελίδας της Επισκοπής, η κοινότητα των Αδελφών του Ελέους θα ήθελε να απευθύνει «ένα μεγάλο ευχαριστώ» σε όλους εσάς που  με κάθε τρόπο στηρίζετε το έργο τους.

Και εμείς τις ευχαριστούμε για την μαρτυρία πίστης και ζωής που δίνουν στην τοπική μας Εκκλησία, στα παιδιά και τους νέους, για την τόσο μεγάλη προσφορά τους όλα τα χρόνια στους ηλικιωμένους και θα προσευχόμαστε πάντα στον Κύριο να τους χαρίζει υγεία, αλλά και να εμπλουτίσει την τοπική μας Εκκλησία με νέες κλήσεις στην αφιερωμένη ζωή.

Comments are closed.