Εορτασμός της 20ης Επετείου Ιερατικής Χειροτονίας του π. Ιωσήφ Πρίντεζη

Published on: 17 Ιουλίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 1008

Tags: , ,

Με ευχαριστιακή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας της Φανερωμένης θέλησε να εορτάσει την 20η επέτειο από την ιερατική του χειροτονία ο εφημέριος Βάρης και Βήσσα, π.Ιωσήφ Πρίντεζης, στο ναό που χειροτονήθηκε πριν 20 χρόνια, μαζί με τον Σεβ/το Επίσκοπό μας Πέτρο Στεφάνου και τον π.Ιωάννη Ασημάκη, εφημέριο στο Αποστολικό Βικαριάτο Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην ευχαριστιακή αυτή προσευχή, ενορίτες των δύο ενοριών που είναι διορισμένος να υπηρετεί αλλά και συγγενείς, γνωστοί και φίλοι του π.Ιωσήφ, θέλησαν να βρεθούν κοντά του και να συμπροσευχηθούν μαζί του, ευχαριστώντας το Θεό για το δώρο της κλήσης που έλαβε, αλλά και προσευχόμενοι για εκείνον ώστε ο Κύριος να του χαρίζει υγεία και δύναμη να εργάζεται στον αμπελώνα Του.

Στην τέλεση της Θείας Ευχαριστίας προΐστατο ο Σεβ/τατος Επίσκοπος πρώην Σύρου π.Φραγκίσκος Παπαμανώλης, ενώ μαζί του συλλειτούργησαν ο Σεβ/Επίσκοπος μας π.Πέτρος Στεφάνου, δύο ιερείς από την τοπική μας εκκλησία, ένας από την Αρχιεπισκοπή της Αθήνας και ένας από την Εξαρχία Ελληνορύθμων.

Για τον π. Ιωσήφ Πρίντεζη, μίλησε ο π.Γιάννης Ρούσσος (Φάδερ Τζων), ο οποίος θεωρείται πνευματικός του πατέρας, αφού επί ιερατικής του θητείας στην ενορία του Αγ.Πέτρου στην Ποσειδωνία, ο νεαρός τότε Ιωσήφ, δέχτηκε το κάλεσμα από τον Κύριο, και ο Φάδερ Τζών ήταν εκείνος ο οποίος τον βοήθησε και του συμπαραστάθηκε στο δρόμο του Κυρίου που ακολούθησε, τόσο κατά την διάρκεια των σπουδών του στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, όσο και κατά τα πρώτα χρόνια της ιερατικής του ζωής.

PATERAS_IWSHF-(1)

Άξιος π.Ιωσήφ! Το ιερατικό σας έργο αυτά τα 20 χρόνια, μαρτυρά την αφοσίωση σας ως απλός και ταπεινός εργάτης στον θερισμό. Και όλοι εμείς, που βλέπουμε το δύσκολο έργο του θερισμού, και τους λίγους εργάτες που υπάρχουν, δεν θα σταματήσουμε να προσευχόμαστε στον Κύριο του θερισμού, να στείλει κι άλλους εργάτες σαν εσάς, στην τοπική μας Εκκλησία.

Σπεράντζα Δουράτσου

Comments are closed.