Έναρξη Σχολείου Οικογένειας Σύρου 2018-19

Published on: 1 Οκτωβρίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 395

Tags:

Με ένα πολύ ζεστό και όμορφο μήνυμα ομόνοιας και πνεύματος συνεργασίας και αγάπης, ο π.Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, υπεύθυνος του Σχολείου Οικογένειας -που έχει δημιουργήσει η αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία για γονείς, εκπαιδευτικούς και όποιον επιθυμεί να βοηθηθεί στα προβλήματα που δημιουργεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής – ανακοινώνει την έναρξη των συναντήσεων για τη νέα χρονιά. Την στήριξή του στην ενέργεια αυτή και την προτροπή του να συμμετέχουν τα μέλη της, έχει εκδηλώσει κατά το παρελθόν ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος Στεφάνου προς το πλήρωμα της Καθολικής Εκκλησίας της Σύρου με επιστολή του σχετικά με το Σχολείο Οικογένειας.

Παραθέτουμε αυτούσια την πρόσκληση-ανακοίνωση του, ευχόμενοι με την έναρξη της νέας χρονιάς, περισσότεροι γονείς να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή προς όφελος δικό τους και των παιδιών τους.

“Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Επικοινωνώ κι’ εγώ με τη σειρά μου μαζί σας, μετά από την επίσημη ανακοίνωση τής Ι. Μητροπόλεως Σύρου, για να σας εκφράσω πρώτον τις ευχές μου για ένα καλό φθινόπωρο και χειμώνα. Στην γλώσσα της Εκκλησίας, συνηθίζουμε να αποκαλούμε την περίοδο από φθινόπωρο μέχρι τις αρχές τού επομένου καλοκαιριού “ποιμαντική ή κατηχητική περίοδο” Εύχομαι λοιπόν σε όλους και όλες καλή ποιμαντική περίοδο.

Θα συνεχίσουμε και για αυτήν την ποιμαντική περίοδο την λειτουργία του “Σχολείου Οικογένειας”, σύμφωνα με την επιθυμία μεγάλου αριθμού από σας, με την ίδια συχνότητα, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Δηλαδή κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα. Οι συγκεντρώσεις αυτές, αποδέκτες έχουν κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως. Κάθε άνθρωπο, οποιασδήποτε καταστάσεως και ηλικίας, που επιδιώκει για την ζωή του και την οικογένειά του το καλύτερο. Απευθύνονται σε κάθε άνθρωπο τής τοπικής μας κοινωνίας, που είναι ανήσυχος και επιδιώκει πάντα να μαθαίνει, να εξελίσσεται, να προχωράει στην επίγνωση και την αυτογνωσία, να ωριμάζει συναισθηματικά και ψυχολογικά, και να είναι για τους γύρω του και κυρίως για την οικογένειά του, πηγή ζεστασιάς, χαράς, ηρεμίας και ειρήνης, στήριγμα, και παράδειγμα προς μίμηση.

Θεωρώ ότι είναι μεγάλο βήμα για την τοπική κοινωνία τού Νησιού μας ότι και στον τομέα του “Σχολείου Οικογένειας” οι δύο Εκκλησιαστικές Κοινότητες, η Ορθόδοξη και η Καθολική συνεργάζονται. Δεν νομίζετε ότι θα ήταν σχήμα οξύμωρο;;; Να επιδιώκουμε να βοηθούμε τα ζευγάρια και τις οικογένειες προς την αρμονική συνύπαρξη, την καταλλαγή, την συνεργασία, την ειρήνη και την ενότητα, και εμείς ως κοινότητες να μην μπορούμε να συνεργαστούμε;;!!! Τα πράγματα ευτυχώς ωριμάζουν…

Και μια και μιλάμε για ωριμότητα, το γενικό θέμα μας, την φετινή περίοδο, θα είναι “Η πορεία μας προς την ωριμότητα”. Και φυσικά όταν μιλάμε για ωριμότητα, δεν εννοούμε την βιολογική ωριμότητα, δηλαδή την πορεία προς τα γηρατειά. Ουδεμία σχέση…. Ή σχεδόν ουδεμία. Η βιολογική ηλικία, όπως θα έχετε παρατηρήσει στην καθημερινότητά σας, δεν εμποδίζει κάποιους να παιδιαρίζουν ανεύθυνα, να συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένα οκτάχρονα, ή θυμωμένοι έφηβοι. Ή επίσης θα έχετε συναντήσει παιδιά και νέους που σκέφτονται και συμπεριφέρονται πιο ώριμα από τους γονείς τους.

Οι συναντήσεις μας θα γίνονται στην γνωστή μας αίθουσα τού Μητροπολιτικού Ναού τής Μεταμορφώσεως. Το επόμενο Σάββατο, 6 Οκτωβρίου η συνάντηση θα αρχίσει στις 7.15 μ.μ.

Εάν πράγματι ωφελείστε, μαθαίνετε πράγματα, και βοηθιέστε από την συμμετοχή σας στο “Σχολείο Οικογένειας” γιατί να μην ενημερώσετε και άλλους ανθρώπους, συμπολίτες μας, οι οποίοι θα μπορούσαν και εκείνοι να βοηθηθούν;!

Θα ήθελα τέλος να ανακοινώσω ότι όπως είχε ζητηθεί από τα μέλη τών ψυχοθεραπευτικών ομάδων, θα συνεχίσουμε και για την περίοδο αυτή την λειτουργία τους.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΗΜΑΝΣΗ: Ο τόπος λειτουργίας τών ψυχοθεραπευτικών ομάδων θα είναι η αίθουσα τού Ναού τής Μεταμορφώσεως, εκεί ακριβώς δηλαδή που κάνουμε και τις συγκεντρώσεις τού “Σχολείου Οικογένειας” τα Σάββατα.

Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα, καλή δύναμη για την καθημερινότητά σας, και καλή συνάντηση το Σάββατο.

π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος
Υπεύθυνος του “Σχολείου Οικογένειας”
Οικογενειακός Ψυχοθεραπευτής”

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γίνουν μέλη του σχολείου και επίσης, όποιος θέλει να γίνει μέλος στην σελίδα του σχολείου στο Facebook: www.facebook.com/groups/654276478035403 προκειμένου να ενημερώνεται για τις μελλοντικές συναντήσεις.

Comments are closed.