Ένα βήμα πιο κοντά στην αδελφοποίηση η Καθολική Επισκοπή Σύρου και η Ενορία San Apollinare

Published on: 4 Μαρτίου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 678

Tags: , ,

Στην Ιταλία ταξίδεψε ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Πέτρος από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2016, συνοδευόμενος από δύο ιερείς και ένα εμψυχωτή νεολαίας.

Το ταξίδι ξεκίνησε με ένα διήμερο προσκύνημα στο San Giovanni Rotondo, όπου η αύρα του Αγίου Padre Pio είναι αισθητή σε κάθε γωνιά της μικρής πόλης! Φιλοξενήθηκαν για δύο μέρες στη μονή των αδελφών Κλαρισσών καπουτσίνων. Εκεί είχαν την χαρά να συναντήσουν την αδ. Ελίζα και την αδ. Ναζαρινή, οι οποίες άφησαν το στίγμα τους στο νησί μας, ζώντας ανάμεσα μας πριν μερικά χρόνια στη μονή των αδελφών Κλαρισσών στην Άνω Σύρο.

Οι επόμενες δύο μέρες ήταν πολύ σημαντικές, καθώς η 4μελής αποστολή βρέθηκε στη περιοχή του Fano και συγκεκριμένα, στη μικρή πόλη Lucrezia. Εκεί πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο βήμα στη προσπάθεια αδελφοποίησης μεταξύ της Επισκοπής Σύρου και της τοπικής ενορίας σε επίπεδο κατήχησης των παιδιών και ποιμαντικής νεολαίας. Ο Επίσκοπος και η συνοδεία του συνάντησαν τους συντονιστές της κατήχησης και τους υπευθύνους της ποιμαντικής της νεολαίας και αντάλλαξαν απόψεις, προβληματισμούς αλλά και ιδέες. Το επόμενο βήμα για την αδελφοποίηση θα είναι η επίσκεψη εκπροσώπων κατηχητών και εμψυχωτών από την ενορία της Lucrezia στο νησί μας, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τη δική μας πραγματικότητα.

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με ένα σύντομο πέρασμα από την πόλη της Πάντοβα. Εκεί, στο ιεροσπουδαστήριο της πόλης, κατά το παρελθόν έκανε τις θεολογικές του σπουδές ο Επίσκοπος μας αλλά και μερικοί από τους ιερείς μας. Επίσης, ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Πέτρος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον τοπικό Αρχιεπίσκοπο.

Η αποστολή επέστρεψε στην Ελλάδα με τις αποσκευές γεμάτες με ιδέες, προτάσεις και νέες μεθόδους, όσον αφορά τη κατήχηση των παιδιών και τη καθοδήγηση των νέων μας.

Comments are closed.