Έκθεση του Παναχράντου Μυστηρίου στη Φανερωμένη – 24 ώρες για τον Κύριο

Published on: 17 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 1033

Tags: , ,

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής το οκταήμερο προσευχής το οποίο ολοκληρώνεται στις 24 Σεπτεμβρίου με την μεγάλη γιορτή στο Θεομητορικό προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης.

Το οκταήμερο ξεκίνησε με την Ακολουθία του Λόγου η οποία συνοδεύτηκε από την πολύ όμορφη και με βαθιά νοήματα ομιλία του π.Νίκου Ρούσσου εφημέριου της Ενορίας της Ευαγγελίστριας ο οποίος θέλησε να εισαγάγει τους πιστούς στο πνεύμα του φετινού εορτασμού της Παναγίας της Φανερωμένης.

Λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας έγινε έκθεση του Παναχράντου Μυστηρίου του Σώματος του Χριστού, το οποίο θα μείνει εκτεθειμένο για ένα ολόκληρο 24ωρο, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου όπου και θα ολοκληρωθεί με τον Εσπερινό.

Όπως εξηγήθηκε στο πρόγραμμα του φετινού εορτασμού «……Ο Κύριος σε καλεί μέσα σε αυτές τις 24 ώρες, να του αφιερώσεις όσο χρόνο μπορείς ,… δυο ώρες, μια ώρα, μισή ώρα, ένα τέταρτο ….. Εξ άλλου, δεν έχει τόση σημασία ο χρόνος που θα δώσεις, όσο η προδιάθεση της καρδιάς σου να μείνεις κοντά στον Κύριο, μέσα στη σιωπή, μόνος με τη δύναμη της προσευχής σου!

Έχεις γευτεί ποτέ πόσο όμορφο είναι να μένεις με τον Κύριο; Ίσως έχεις αγρυπνήσει πολλές φορές ,άλλοτε με φίλους σε διασκέδαση, κοντά σε κάποιον ασθενή ή γιατί οι αγωνίες δεν σε άφησαν να κοιμηθείς. Έχεις όμως αγρυπνήσει για τον Κύριο ή καλύτερα… με τον Κύριο; Είναι μια δυνατή εμπειρία που μπορεί να γίνει ευεργετική στιγμή για τη ζωή σου.

Σκέψου ότι θα αφιερώσεις χρόνο στη σιωπή της προσευχής ,για να μιλήσεις με τον Κύριο για την ζωή σου, για να του εμπιστευτείς τα ζητήματά σου, τα αγαπημένα σου πρόσωπα, την Εκκλησία μας. Και σκέψου ακόμη πως, όταν εσύ θα φύγεις για να επιστρέψεις στις υποχρεώσεις σου, κάποιος άλλος θα σε διαδεχτεί, θα είναι μαζί με τον Κύριο και θα προσεύχεται και για σένα. Αυτή είναι η χάρη και η χαρά της προσευχής, που θέλουμε να βρούμε ξανά όλοι μας, μ’ αυτή την πρωτοβουλία.»

Ο Κύριος θα είναι εκεί και θα μας περιμένει….. Ας μην τον αφήσουμε ούτε για ένα λεπτό μόνο του…..

fanerwmenh_oktahmero-1

Comments are closed.