Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα στελέχη των εκκλησιαστικών επαρχιών της Κάριτας

Published on: 29 Ιουνίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 507

Tags: ,

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα στελέχη των εκκλησιαστικών επαρχιών της Κάριτας διοργάνωσε η Κάριτας Ελλάς στα μέσα Ιουνίου στην Αθήνα.

Το σεμινάριο επικεντρώθηκε στην αποστολή της Κάριτας όσον αφορά στην υποδοχή και υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη κι έχουν ζητήσει τη βοήθεια της οργάνωσης. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του σεμιναρίου, έγινε ανταλλαγή απόψεων και εμπεριών για το πώς λειτουργούν τα κέντρα υποδοχής και ακρόασης στις τοπικές Κάριτας όλης της χώρας.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο παρακολούθησαν εργαζόμενοι και εθελοντές στην Κάριτας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν στελέχη των εκκλησιαστικών επαρχιών: Αθήνας, Σύρου, Τήνου-Νάξου, Θεσσαλονίκης και Κρήτης.

Πολύτιμη ήταν η συμβολή των εκπροσώπων της Κάριτας Λατίνα (περιοχή Λάτσιο) και Κάριτας Ιγκλέσιας (Σαρδηνία), οι οποίοι μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες και καλές πρακτικές για το πώς λειτουργούν τα κέντρα κοινωνικής υπηρεσίας, υποστήριξης και ακρόασης στις δικές τους εκκλησιαστικές επαρχίες.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εργασίες του σεμιναρίου και συμμετείχαν ενεργά στις διάφορες βιωματικές δραστηριότητες και την εκπαίδευση δεξιοτήτων, που στόχο είχαν να κατανοήσουν καλύτερα τη θέση εκείνων που προσφεύγουν στις υπηρεσίες της Κάριτας, με έμφαση στην ενσυναίσθηση και στην ενεργητική ακρόαση.

CARITAS-SEMINARIO02017 (1)

Φωτογραφίες και κείμενο: Caritas Hellas

Comments are closed.