Εκλογή Νέου Γενικού Έπαρχου στο Τάγμα των Π.Π. Καπουκίνων

Published on: 8 Σεπτεμβρίου 2018

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 633

Tags: ,

Το πρωί της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου 2018 το Τάγμα των Φραγκισκανών Αδελφών Καπουκίνων εξέλεξε νέο Γενικό Έπαρχο τον Αδελφό  Roberto Genuin, από το Falcade (Belluno), έως σήμερα Προϊστάμενο στην Κοινότητα του Rovereto. Το 185ο «Καπίτολο» συνήλθε στη Ρώμη και ο νέος Προϊστάμενος εξελέγη στην πρώτη κιόλας ψηφοφορία με 101 στους 188 ψήφους, από εκλέκτορες που εκπροσωπούσαν τους 10200 καπουκίνους που εργάζονται στις αποστολές του Τάγματος στις πέντε ηπείρους.

Ο π. Roberto τέκνο μίας πολυμελούς χριστιανικής οικογένειας γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1961 από τον Antonio Genuin και την Valeria Adami και έλαβε το Μυστήριο του Βαπτίσματος τέσσερεις ημέρες μετά. Στις 19 Απριλίου 1973 έλαβε το Μυστήριο του Χρίσματος, ενώ από την προηγούμενη ήδη χρονιά έγινε δεκτός στο ιεροσπουδαστήριο των Καπουτσίνων   του Castelmonte (επαρχία του Udine), συνεχίζοντας παράλληλα τις εγκύκλιες σπουδές του στο Λύκειο «A. Lollino» του Belluno. Στις 3 Οκτωβρίου 1980 ξεκίνησε το Δοκίμιο στην Lendinara (Επαρχία της AdriaRovigo), όπου στις 4 Οκτωβρίου του 1981 έδωσε τους προσωρινούς όρκους και στις 30 Ιουνίου 1985 τους παντοτινούς όρκους μοναχικής αφιέρωσης. Στις 11 Μαΐου 1986 χειροτονήθηκε Διάκονος στη Βενετία από τον Καρδινάλιο – Πατριάρχη της πόλης Marco Cè και στη συνέχεια στις 27 Ιουνίου 1987 Πρεσβύτερος στην Ενορία της γενέτειράς του στο Falcade (Belluno) από την Α.Ε. τον Mons. Maffeo Ducoli.

Εκείνη την περίοδο ο Frate Roberto συνεχίζει τις σπουδές του στη Θεολογία «Summa cum laude» στη θεολογική σχολή «Laurentianum» της Βενετίας, αδελφοποιημένη σχολή με το Τμήμα Θεολογίας του Ποντιφικού Πανεπιστημίου «Antonianum» στη Ρώμη και στις 27 Ιουνίου 1986 καταθέτει το διδακτορικό του στο Ποντιφίκιο Πανεπιστήμιο του Λατερανού υπό τον τίτλο: «Giusta, grave, gravissima causa nel diritto processuale canonico».

Ως διάκονος υπηρέτησε (1986-1987) στο ιεροσπουδαστήριο  «Madonna dell’Olmo» στο Thiene (Vicenza), όπου αργότερα εργάστηκε ως Προϊστάμενος (1987-1991). Ακολούθως ονομάστηκε Προϊστάμενος της Κοινότητας του «SS.mo Redentore» στη Βενετία και υποδιευθυντής του  Θεολογικής Σχολής  «Laurentianum», καθώς και διδάσκων του ιδίου Τμήματος στην Έδρα του Κανονικού Δικαίου (1996-2008).

Το 2008 ο Frate Roberto Genuin εξελέγη Επαρχιακός Προϊστάμενος των Καπουκίνων της Επαρχίας του Βένετο και παρέμεινε έως το 2017 όπου ονομάστηκε Ηγούμενος των Καπουκίνων στο Rovereto (Trento).

Η μέχρι σήμερα υπηρεσία και θητεία του Frate Roberto Genuin έχει ευρύτατα εκτιμηθεί και αναγνωρισθεί από τους συναδέλφους του τόσο για την εργατικότητα και τη σύνεσή του, όσο και για το ενδιαφέρον και τη γενναιοψυχία που ανέκαθεν επεδείκνυε απέναντι στους αδελφούς του Καπουκίνους, αλλά και σε κάθε αναγκεμένο άνθρωπο που βρίσκονταν στο δρόμο του.

Με τη σειρά μας ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη στο νέο Γενικό Έπαρχο των Καπουκίνων και γνωρίζοντας την μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα, την οποία αρκετές φορές έχει επισκεφθεί, ελπίζουμε και ευχόμαστε σύντομα να κάνει την τιμή να επιστρέψει στην Ελλάδα για να επισκεφθεί τις Κοινότητες των αδελφών του Καπουκίνων που εδώ και 500 και πλέον χρόνια άοκνα εργάζονται ακόμα τόσο στην Αθήνα, όσο στην Κέρκυρα, στη Σύρο και στην Κρήτη.

Comments are closed.