Εκδρομή του Συνδέσμου στα Γιάννενα

Published on: 10 Οκτωβρίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 1221

Tags: ,

Μεγάλη επιτυχία είχε η πενθήμερη εκδρομή, 1-5 Οκτωβρίου 2018, που οργάνωσε με το Γραφείο Ταξιδιών «ΣΤΕΦΑΝΟΥ TRAVEL», ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου για τα Μέλη και τους Φίλους του στο Νομό Ιωαννίνων, με κέντρο την πρωτεύουσά του τα Γιάννενα.

Το ταξίδι ξεκινούσε κάθε πρωΐ με την προσευχή προς τον Κύριο. Κεφάτη η ατμόσφαιρα στο Πούλμαν σε όλες τις διαδρομές. 52 εκδρομείς επισκεφθήκαμε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις του Νομού, αποκομίζοντας τις καλλίτερες εντυπώσεις. Για ποια αξιοθέατα να μιλήσουμε και ποια να προτάξουμε; Τα Μοναστήρια, τα Μουσεία και το Κάστρο, τις τεχνικές λίμνες, πεδιάδες και κοιλάδες, τους ορεινούς όγκους, το πράσινο που απλωνόταν παντού από τα αμέτρητα δάση; Πώς να περιγράψουμε τον θαυμασμό μας για το Νησί της Κυρά Φροσύνης – συνδεδεμένο με τη ζωή και το θάνατο του Αλή Πασά και της Κυρά Φροσύνης -, το Σπήλαιο του Περάματος με τους απίθανους σταλακτίτες και σταλαγμίτες του, το περίφημο Μουσείο του Παύλου Βρέλλη με τα τόσο “ζωντανά” κέρινα ομοιώματα, το Πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι από τις ηρωϊκές μάχες που έγιναν εκεί κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, το Φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου;

Περπατήσαμε σε πλακόστρωτα δρομάκια και ψωνίσαμε παραδοσιακά τοπικά γλυκά και είδη τοπικής λαϊκής τέχνης. Η τελευταία μας βραδιά στα Γιάννενα αφιερώθηκε σε μια ομαδική διασκέδαση σε Κέντρο της πόλης.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου συγχαίρει όλους τους εκδρομείς για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Ιδιαιτέρως συγχαίρει και ευχαριστεί το Μέλος του Συμβου-λίου Πέτρο Ρούσσο, που ως επικεφαλής της Εκδρομής, εργάστηκε επί αρκετές ημέρες για την οργάνωση και την πραγματοποίησή της. Όλοι να είμαστε καλά για την εκδρομή του Συνδέσμου μας το 2019.

Η Ελλάδα μας είναι γεμάτη από Μνημεία και Αξιοθέατα. Είναι Πανέμορφη και Ελκυστική. Αξίζει να γνωρίσουμε τις σπάνιες ομορφιές της.

Σύρος, 9 Οκτωβρίου 2018
Ισίδωρος Γ. Σαλάχας

Comments are closed.