Εκδρομή στην Κρήτη από το Σύνδεσμο Ελλήνων Καθολικών Σύρου

Published on: 23 Ιουλίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 867

Tags: , ,

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου oργανώνει για τα Μέλη και τους Φίλους του Εκδρομή στην Κρήτη, από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα  με το παρακάτω Πρόγραμμα :   

Κυριακή – 29 Σεπτεμβρίου 

Συγκέντρωση στο λιμάνι στις 15.15, τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν, διανομή εισιτηρίων και αναχώρηση στις 16.00 με το Βlue Star για Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 20.00, περίπου, επιβίβαση στο πούλμαν για να πάμε στο πλοίο KRΙTI 2. Αναχώρηση για Ηράκλειο στις 21.00. 

Δευτέρα – 30 Σεπτεμβρίου 

Άφιξη στο  Ηράκλειο στις 6 το πρωί, αποβίβαση, ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση  με το πούλμαν για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, όπου θα ξεναγηθούμε και θα γνωρίσουμε έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου, τον Μινωικό. Επίσκεψη στο ενυδρείο της πόλης, από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα στον Ελληνικό χώρο. Μετά το μεσημέρι αναχώρηση για Ρέθυμνο τόπο διαμονής μας. Άφιξη στην πόλη,μετάβαση στο ξενοδοχείο THEARTEMIS παραλαβή δωματίων, δείπνο, διανυκτέρευση.

Τρίτη – 1 Οκτωβρίου  

Αναχώρηση μετά το πρωινό για Αρκάδι, γνωστή περιοχή από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Μονή κατά την επανάσταση του 1866. Στην επιστροφή, στάση στην Αργυρούπολη για να δούμε τις πανέμορφες Πηγές της, ειδυλλιακή περιοχή με πυκνή βλάστηση, τρεχούμενα νερά, μικρούς καταρράκτες και νερόμυλους και να απολαύσουμε το περίφημο αντικριστό τους (κρέας που ψήνεται απέναντι από τη φωτιά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Τετάρτη – 2 Οκτωβρίου  

Αναχώρηση μετά το πρωινό για Χανιά, επίσκεψη στους Τάφους των Βενιζέλων, το Βενετσιάνικο λιμάνι με τον Φάρο, το χαμάμ στην οδό Χαλήδων και την Καθολική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, τη δημοτική αγορά, και τον δημοτικό κήπο. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το χωριό Θέρισσο, τόπο ιστορικό όπου το 1905 διεξήχθη η επανάσταση του Θερίσσου με αρχηγό τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Επίσκεψη του μουσείο του αγώνα, προαιρετικό φαγητό σε μια από τις ταβέρνες του χωριού. Επιστροφή στο Ρέθυμνο το απόγευμα. Το βράδυ ελεύθερο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Πέμπτη – 3 Οκτωβρίου  

Αναχώρηση μετά το πρωινό για το παραδεισένιο Οροπέδιο του Λασηθίου, σε υψόμετρο 850 μ. και για το Δικταίο Άντρο. Εδώ, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Δίας και τον έκρυψε η μητέρα του για να γλιτώσει από τον πατέρα του Κρόνο. Επιστροφή στο Ρέθυμνο το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Παρασκευή – 4 Οκτωβρίου  

Μετά το πρωϊνό επίσκεψη στο Ρέθυμνο, όπου  θα δούμε την παλιά πόλη με το εξαιρετικά διατηρημένο ιστορικό κέντρο κάτω από τα τείχη της Φορτέζας, τη Λότζα, την κρήνη Ριμόντι, το Φάρο στο παλιό λιμανάκι. Το μεσημέρι αναχώρηση για την πανέμορφη λίμνη Κουρνά, τη μοναδική φυσική λίμνη του νησιού. Επιστροφή στο Ρέθυμνο το απόγευμα, ελεύθερος χρόνος στην πόλη για τα τελευταία ψώνια και για χαλάρωση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Σάββατο – 5 Οκτωβρίου  

Μετά το πρωϊνό αναχώρηση με τις αποσκευές μας για Ηράκλειο. Εδώ θα επισκεφτούμε τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, την κρήνη του Μοροζίνι, τα ενετικά Νεώρια, το ναό του Αγίου Τίτου στην ομώνυμη πλατεία. Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ στις 20.00 επιβίβαση στο πλοίο για επιστροφή στον Πειραιά. 

Κυριακή – 6 Οκτωβρίου  

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 6 το πρωΐ, επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό το Blue Star Paros, όπου και θα αναχωρήσουμε στις 7.30 για Σύρο.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 400€ το Άτομο – ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

 • Τα εισιτήρια ΣΥΡΟΥ-ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΡΟΥ με Blue Star στην οικονομική θέση 
 • Τα εισιτήρια ΠΕΙΡΑΙΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΠΕΙΡΑΙΑ στην οικονομική θέση με ANEK-SUPERFAST
 • 5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο THEARTEMIS στο Ρέθυμνο
 • 5 πρωινά σε μπουφέ 
 • 5 δείπνα σε μπουφέ
 • Όλες οι μετακινήσεις με το πούλμαν από τη Σύρο
 • Ξεναγός στην Κνωσσό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης του γκρουπ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Το μεσημεριανό φαγητό, οι είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε προαιρετικό.
 • Όποια άτομα θέλουν Καμπίνα τετράκλινη, η επιβάρυνση είναι 23€ το άτομο ανά διαδρομή.
 • Το μονόκλινο δωμάτιο έχει επιβάρυνση 130€ συνολικά.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Υπεύθυνο της Εκδρομής κ. Πέτρο Ρούσσο- Τηλ.2281043282 / Κινητό 697 355 4530 

Παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στην Εκδρομή. Με τη δήλωση συμμετοχής σας πρέπει να δηλώσετε στον Υπεύθυνο εάν θέλετε Καμπίνα στις διαδρομές Πειραιά-Κρήτη-Πειραιά, και να προσκομίσετε, όσοι διαθέτετε, το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Καλή εκδρομή στη Μεγαλόνησο με τις σπάνιες ομορφιές της    
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ   

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ  

Ερμούπολη 22 Ιουλίου 2019
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 
ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ

Comments are closed.