Εκδήλωση της Καθολικής Επισκοπής Σύρου & της Κάριτας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας

Published on: 21 Οκτωβρίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 676

Tags: ,

Στην κατάμεστη από μέλη και φίλους της Κάριτας, αλλά και άλλους πολίτες, αίθουσα «Γιάννης Ρίτσος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, παρουσία του Σεβ/τατου Επισκόπου μας π. Πέτρου Στεφάνου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Οκτωβρίου, εκδήλωση της Κάριτας Σύρου υπό την αιγίδα της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Δύο καταξιωμένα στελέχη της Κάριτας ΕΛΛΑΣ, η κ.Μαρία Κουτάτζη Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής και Συνηγορίας και η κ. Ελισσάβετ Ιουστινιανού-Merritt Γενική Γραμματέας, με πλούσια βιογραφικά και οι δύο, παρουσίασαν την κατάσταση στην Ελλάδα, δίνοντας στοιχεία που ναι μεν είναι γνωστά, αλλά που για άλλη μία φορά οι αριθμοί σοκάρουν καθώς βλέπουμε πόσο βυθισμένη στην ύφεση είναι η ελληνική κοινωνία.

Μετά τα στοιχεία για την κατάσταση στην Ελλάδα, οι δύο ομιλήτριες έδωσαν στοιχεία που αφορούν το προσφυγικό και που παράλληλα με την κατάσταση στη χώρα, η ΚΑΡΙΤΑΣ, τόσο η Διεθνής όσο και η ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ καθώς και οι τοπικές ΚΑΡΙΤΑΣ κλήθηκαν να συνεισφέρουν τα μέγιστα.

Σε συνεργασία τόσο με κρατικούς όσο και τοπικούς φορείς αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η ΚΑΡΙΤΑΣ έχει επιτελέσει ένα σημαντικότατο έργο στην βοήθεια και ανακούφιση αυτών των ανθρώπων και που όπως όλα δείχνουν δυστυχώς, αυτό θα συνεχιστεί καθώς αυξάνονται και οι προσφυγικές ροές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυναν σε όλους εκείνους που βοηθούν και στηρίζουν το έργο της ΚΑΡΙΤΑΣ.

Ιδιαίτερη στιγμή κατά την εκδήλωση αποτέλεσε η μαρτυρία συντοπίτη μας ωφελούμενου, ο οποίος βιώνει τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και ο οποίος βοηθείται από την ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου, ευχαριστώντας θερμά τους υπευθύνους για την στήριξη και αγάπη που έχει λάβει.

Αναλυτικά το έργο της ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου, παρουσίασε ο Γραμματέας της κ.Ισίδωρος Σαλάχας από το οποίο αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά, πόσο σημαντικό έργο προσφέρουν οι εκατό και πλέον ίσως εθελοντές, οι οποίοι εργάζονται άοκνα με μοναδικό κίνητρο τους την Αγάπη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό εκτός από τον Σεβ/τατο Επίσκοπό μας π.Πέτρο Στεφάνου κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ και Πρόεδρος και ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου π.Αντώνιος Βουτσίνος,  ο εκπρόσωπος του Σεβ/τατου Μητροπολίτη Σύρου κ.Δωρόθεου Β’ π.Κωνσταντίνος Κοντός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ.Γιώργος Δούναβης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας κ.Απόστολος Ρουσσουνέλος επίσης το παρόν έδωσε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων κ.Δημήτρης Αυγερινός καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ιερείς, μοναχοί και μοναχές και πλήθος κόσμου.

Παράλληλα με την εκδήλωση λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας με το έργο της ΚΑΡΙΤΑΣ στην αίθουσα «Εμμ.Ροίδη» του Πνευματικού Κέντρου.

Πλήρη ανάλυση του έργου της ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ όσο και της ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας σύντομα, μαζί με τις ομιλίες των ομιλητών ώστε να είναι στη διάθεση όσων επιθυμούν να ενημερωθούν.

 

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

 

Comments are closed.