Εκδήλωση για τη Βίβλο «Στη ζωή μαζί με την Αγία Γραφή»

Published on: 29 Μαρτίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 448

Tags:

Η Καθολική Επισκοπή Σύρου, στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού της Ημέρας της ΒΙΒΛΟΥ, που καθιερώθηκε παγκόσμια με την προτροπή του πάπα Φραγκίσκου, πραγματοποίησε εκδήλωση αφιερωμένη στο Ιερό Βιβλίο των Χριστιανών, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στο Ποιμαντικό Κέντρο «Άγιος Παύλος», στην Ποσειδωνία, με κεντρικό ομιλητή τον Αιδέσιμο ΜΕΛΕΤΙΟ ΜΕΛΕΤΙΑΔΗ, ποιμένα της Ευαγγελικής Εκκλησίας του Βόλου, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου  της  Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας.

Το πρόγραμμα  της εκδήλωσης «Στη ζωή μαζί με την Αγία Γραφή» περιελάμβανε ομιλία με θέμα «Η Αποστολική Διαδοχή» από τον αιδέσιμο κ.Μελετιάδη  και ακολούθησε η μαρτυρία της αδελφής Λουκίας Παλαμάρη, αδελφής του Ελέους, για τη θέση που καταλαμβάνει η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ στη ζωή μιας μοναχής.

Στο δεύτερο μέρος, ο αιδέσιμος ΜΕΛΕΤΙΟΣ καθοδήγησε το ακροατήριο σε μια βιβλική αναζήτηση και μελέτη του κεφ.1,1-17, από το ευαγγέλιο του Ματθαίου.

Τη  βραδιά έκλεισε η χορωδία του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας, αποδίδοντας άσματα και ύμνους που προέρχονται και είναι  εμπνευσμένοι από την Αγία Γραφή, με τη διεύθυνση του μαέστρου κ.Γιάννη Ρηγούτσου. Την εισαγωγή στα άσματα και τους ύμνους είχε φροντίσει να προετοιμάσει ο  Ι.ΑΚΕΨΙΜΑΣ.

Ο Σεβασμιότατος Πέτρος, προλογίζοντας  την εκδήλωση και καλωσορίζοντας τον αξιότιμο ομιλητή, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο Πάπας Φραγκίσκος, προτρέπει την Εκκλησία να αφιερώνει μια Κυριακή κάθε χρόνο στην προβολή και διάδοση της  Αγίας Γραφής. Έτσι, σε όλες τις καθολικές ενορίες του κόσμου, η ερχόμενη Κυριακή θα είναι αφιερωμένη στη ΒΙΒΛΟ. Στην τοπική μας εκκλησία διοργανώνουμε επιπλέον μια  πανσυριανή συνάντηση με θέμα: «Στη ζωή μαζί με την Αγία Γραφή»,  επειδή δεν μπορεί να υπάρχει χριστιανική ζωή αν αυτή  δεν βασίζεται, αν δεν εμπνέεται από την Αγία Γραφή.

Ο Απόστολος Παύλος έγραψε προς τον Επίσκοπο Τιμόθεο: «Από βρέφος γνώρισες τα Ιερά Γράμματα (εννοεί την Αγία Γραφή), που μπορούν να σε καταστήσουν σοφό ως προς τη σωτηρία, η οποία χορηγείται από την πίστη στον Ιησού Χριστό.Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη και ωφέλιμη για τη διδασκαλία, για τον έλεγχο, την επανόρθωση, για τη διαπαιδαγώγηση στη δικαιοσύνη. Έτσι, θα είναι τέλειος ο άνθρωπος του Θεού, κατηρτισμένος για κάθε καλό έργο» (Β’ Τιμ. 3,15).

Ο Απόστολος Παύλος σύγχρονος των δώδεκα Αποστόλων, που όμως δεν είδε με τα μάτια του και δεν έζησε τον Ιησού Χριστό, διεκδικεί την αλήθεια και τη βεβαιότητα του κηρύγματός του, γράφοντας: «το Ευαγγέλιο που αναγγέλλω, δεν το έλαβα από ανθρώπους αλλά με αποκάλυψη του Ιησού Χριστού» (Γαλ. 1,11).

Έτσι, λοιπόν, μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο η Β’ Σύνοδος του Βατικανού γράφει στο διάταγμα για τη Θεία Αποκάλυψη:«Η Αγία Σύνοδος παροτρύνει με θέρμη και επιμονή όλους τους πιστούς να μαθαίνουν “την υπεροχή που έχει το να γνωρίζει κανείς τον Ιησού Χριστό” (Φιλ 3,8), με τη συχνή ανάγνωση της Αγίας Γραφής. Πράγματι, “άγνοια του Ευαγγελίου, σημαίνει άγνοια του Ιησού Χριστού”, όπως έγραψε ο Άγιος Ιερώνυμος, βαθύς μελετητής και μεταφραστής της Αγίας Γραφής.

Με την ελπίδα  και την ευχή όσα ακούσουμε σήμερα από τον εκλεκτό καλεσμένο μας να επηρεάσουν βαθιά τη ζωή όλων μας, σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που ήρθατε!

Σε σας αγαπητέ κύριε  Μελετιάδη εκφράζω  τις ειλικρινείς  ευχαριστίες μου για την τιμή που μας κάνετε να βρίσκεστε ανάμεσά μας, ώστε μέσα από το λόγο σας, όλοι εμείς, να κατανοήσουμε ακόμη περισσότερο πως η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ δεν ανήκει στο παρελθόν, αλλά είναι Λόγος Ζωντανός που απευθύνεται σε όλους, σήμερα και για πάντα!»

Επιμέλεια κειμένου Δ.Ρ.

Comments are closed.