Έφθασε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

Published on: 4 Δεκεμβρίου 2018

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 364

Tags: ,

Έφτασε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Είναι ένα ερυθρέλατο από τη Δασική περιοχή του Cansiglio και δωρεά της περιφέρειας Friuli Venezia Giulia και από της επισκοπικής διοίκησης Concordia – Pordenone.

Το δέντρο είναι περίπου 21 μέτρα και έχει διάμετρο 50 εκατοστά και μέγιστη περιφέρεια στη βάση περίπου 10 μέτρα. Η κοπή του έγινε από το τοπικό Δασαρχείο της Pordenone. Τη διακόσμηση και τον φωτισμό θα αναλάβει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Κυβερνείου σε συνεργασία με την εταιρεία Osram, η οποία θα προσφέρει ένα διακοσμητικό σύστημα φωτισμού τελευταίας γενιάς, με στόχο τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της κατανάλωσης ενέργειας.

Μια παράδοση που ανανεώνεται

Από τα Χριστούγεννα του 1982, ανανεώνεται η μνήμη της Γεννήσεως του Σωτήρος, με την αναπαράσταση της φάτνης στους πρόποδες του οβελίσκου του Βατικανού. Στα δεξιά της φάτνης τοποθετείται το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα έλατο που δωρίζει στον Ποντίφικα κάθε χρόνο, μια διαφορετική ορεινή περιοχή της Ευρώπης. Το δέντρο και η φάτνη θα παραμείνουν σε δημόσια έκθεση μέχρι την ολοκλήρωση της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, η οποία συμπίπτει με τη γιορτή της βαπτίσεως του Κυρίου.

Μετάφραση: ρφ

Πηγή: kantam.gr

Comments are closed.