Δρόμος του Σταυρού στη Φανερωμένη με τα παιδιά που κατηχούνται

Published on: 2 Απριλίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 678

Tags: , , ,

Η περίοδος της Τεσσαρακοστής, καιρός περισυλλογής, μετάνοιας και προσευχής, ολοκληρώθηκε! Ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας η Αγία Εκκλησία μελετά τα θαυμάσια έργα που ο Θεός έκανε για το Λαό του και εορτάζει το Πάσχα, δηλαδή το  πέρασμα  του Χριστού από το θάνατο στη ζωή, με  την Ανάστασή του και το τελεί με τα θεία Μυστήρια, ιδιαιτέρως του Βαπτίσματος και της Ευχαριστίας!

Με τα παιδιά και  τους γονείς τους, τους κατηχητές, τους εφημερίους και τον επίσκοπό μας, το πρωί του Σαββάτου τελέσαμε το δρόμο του Σταυρού στο λόφο της Φανερωμένης. Μελετήσαμε το Πάθος του Ιησού, μέσα από οκτώ διαφορετικά στιγμιότυπα της πορείας, από την καταδίκη  του σε θάνατο, έως την Ανάστασή του, το πρωί της Κυριακής.

Οι μικροί αναγνώστες, προετοιμασμένοι με τη φροντίδα των κατηχητών τους, αλλά και οι κατηχητές και οι εφημέριοι που συμμετείχαν στην απόδοση των κειμένων, μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα τη δοκιμασία του Ιησού και να προσευχηθούμε μαζί του, αλλά και να θυμηθούμε και να συμπεριλάβουμε στην προσευχή μας  όσους βρίσκονται σε δοκιμασία αυτόν τον καιρό. Στο τέλος της διαδρομής προσκυνήσαμε τον  Εσταυρωμένο  και ακουμπήσαμε στα πόδια του, ένας – ένας,  τα λουλούδια και τα λιόκλαδα  που κρατούσαμε, ψάλλοντας…

Ο Δρόμος του Σταυρού είναι μια προσευχή που μας καθοδηγεί να μελετήσουμε το μυστήριο του πόνου, να αισθανθούμε την οδύνη του Ιησού και της Μαρίας της μητέρας του, που έμεινε σταθερή δίπλα του,  να σταθούμε σιωπηλοί  μπροστά στην σιωπή του Χριστού και να εμπιστευτούμε τη ζωή μας στο Θεό πατέρα λέγοντας : Κύριε, απομάκρυνε από μένα αυτό το ποτήρι. Όχι όμως ό,τι θέλω εγώ,  αλλά ό, τι θέλεις εσύ.

Ας μάθουμε να προσευχόμαστε με το Δρόμο του Σταυρού συχνά και όχι μόνο την Τεσσαρακοστή, ιδιαίτερα σε στιγμές πόνου, πένθους, αδυναμίας, εγκατάλειψης , άρνησης και μοναξιάς. Είναι στιγμές της ζωής μας που και ο ίδιος ο Ιησούς έζησε και με εμπιστοσύνη εγκαταλείφθηκε στο θέλημα του Θεού.

Καλό Πάσχα σε όλους!

Comments are closed.