Διήμερο σεμινάριο εμψυχωτών της Καθολικής Νεολαίας της Σύρου

Published on: 22 Φεβρουαρίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 570

Tags: ,

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε ένα διήμερο σεμινάριο εμψυχωτών της Καθολικής Νεολαίας της Σύρου. Βασισμένοι στο θέμα: ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ – ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ – ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ξεκινήσαμε τη μέρα μας εστιάζοντας στο ρόλο του εμψυχωτή ως συνοδοιπόρο των νέων, δίνοντας μαρτυρία πίστης και μιμούμενοι τον Ιησού.

Σε αυτό μας βοήθησαν οι σκέψεις του εισηγητή μας π. Γιάννη Σκλάβου, στηριζόμενοι στην περικοπή του Λκ 5, 1-11 “Η κλήση των πρώτων μαθητών”. Μετά από το φαγητό μας, αφιερώσαμε προσωπικό χρόνο ο καθένας για να στοχαστούμε κάποια ερωτήματα που προέκυψαν:
– Έχουμε αναλογιστεί τις ευθύνες μας και τις συνέπειες της επιλογής μας;
– Βοηθάμε τα παιδιά μας να ωριμάσουν στη πίστη και στη ζωή;
– Νιώθω την αποστολή του εμψυχωτή ως κάλεσμα; Αν ναι, πώς το φανερώνω στο κόσμου του 21ου αιώνα;

Το απόγευμα ανακαλύψαμε ο ένας τα χαρίσματα του άλλου, μέσα από τα οποία τα παιδιά αναγνωρίζουν την αγάπη της Εκκλησίας και καταλήξαμε ότι είναι δώρα του Αγίου Πνεύματος που έχουν δοθεί στον καθένα.

Η μέρα μας έκλεισε με τη βραδινή προσευχή, όπου ο καθένας μας είχε την ευκαιρία να εκφράσει σκέψεις που τον άγγιξαν από όσα άκουσε και στοχάστηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το σεμινάριο μας έκλεισε την επόμενη μέρα το πρωί με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Ευχαριστούμε το Θεό που μας αξίωσε να έχουμε αυτή τη συνύπαρξη εμείς οι εμψυχωτές.

Ευχαριστούμε επίσης τον π. Γιάννη Σκλάβο που με χαρά δέχτηκε να είναι συνοδοιπόρος μας και τις Αδελφές του Ελέους για την παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής του σεμιναρίου μας.

Comments are closed.