Δεσμεύσεις ότι «δεν θα καλύψει ποτέ ξανά» σεξουαλικές κακοποιήσεις

Published on: 21 Δεκεμβρίου 2018

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 370

Tags:

Την υπόσχεση ότι η Καθολική Εκκλησία «δεν θα καλύψει ποτέ» ξανά τις σεξουαλικές κακοποίησεις από κληρικούς έδωσε ο Πάπας και ζητά όσοι ιερείς έχουν βιάσει και ασελγήσει σε παιδιά να εμφανιστούν ενώπιον της ανθρώπινης δικαιοσύνης και να προετοιμαστούν για τη θεία.

Στην ομιλία του ο Φραγκίσκος αναγνώρισε ότι το Βατικανό δεν κατάφερε στο παρελθόν να αντιμετωπίσει σοβαρά το πρόβλημα, αλλά δεσμεύτηκε ότι δεν θα χάσει καμία ευκαιρία προκειμένου να απονείμει δικαιοσύνη σε τέτοιες υποθέσεις.

Παράλληλα, παρότρυνε τα θύματα να μιλήσουν και ευχαρίστησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που τους έδωσαν φωνή, ενώ προσευχήθηκε για βοήθεια, ώστε η Εκκλησία να μπορεί να διακρίνει τις αληθινές περιπτώσεις από τις συκοφαντίες.

Απευθυνόμενος στους γραφειοκράτες του Βατικανού που διαχειρίζονται την Εκκλησία των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων είπε ότι το σκάνδαλο υπονομεύει την αξιοπιστία της και ότι πρέπει οι ποιμένες της να ξεκινήσουν μια προσπάθεια «καθαρισμού».

Οι δηλώσεις του Πάπα έρχονται στο τέλος ενός έτους που ξεκίνησε με τη δική του κακή διαχείριση αναφορικά με ένα σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στη Χιλή.

Ο Φραγκίσκος έχει καλέσει τους ηγέτες των Εκκλησιών από όλο τον κόσμο σε συνάντηση τον Φεβρούαριο για την πρόληψη του φαινόμενου σημειώνοντας ότι έχει συνειδητοποιήσει ότι πως πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό, τι είχε καταλάβει στην αρχή της θητείας του.

Πηγή: efsyn.gr

Comments are closed.