Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κατηχητικών Κέντρων Καθολικής Επισκοπής Σύρου

Published on: 22 Δεκεμβρίου 2019

Filled Under: Slider, Σύρος

Views: 278

Tags: ,

Κύριε, σ’ ευχαριστούμε για τα Χριστούγεννα!

Μέσα σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα προσευχής και παιγνιδιού, τα παιδιά των Κατηχητικών Κέντρων της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, σήμερα το πρωί ένοιωσαν  τη μεγάλη χάρη που μας έγινε  να γεννηθεί  ο Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός!

Κάποιοι λένε πολύ εύκολα: … μα το Θεό δεν τον έχω δει ποτέ!

Αλήθεια, έχουμε σκεφθεί  αν θα μπορούσαμε ποτέ να δούμε  με τα μάτια μας το Θεό;

Και όμως, ο Θεός έγινε ορατός και φανερός, στο πρόσωπο του Γιου του, του Ιησού Χριστού.

Ο τρόπος  βέβαια της ενσάρκωσης, ξεπερνά την ανθρώπινη λογική μας… και μάς κάνει  να σκεφτόμαστε πως όλα αυτά είναι… ιστορίες…

Γεννήθηκε σε ένα στάβλο και όχι σε ένα παλάτι, κινδύνεψε όταν ήταν ακόμη νήπιο, η ζωή του ήταν απλή και ταπεινή, δίπλα στον Ιωσήφ  και στη Μαρία, όμως γεμάτη από την αγάπη τους και τη φροντίδα τους…

Ποτέ ο Θεός δεν υπήρξε τόσο κοντά μας. Πήρε ανθρώπινο πρόσωπο, έγινε κάποιος από μας, ένα μωρό, ένα παιδί, ένας από την οικογένειά μας…

Αυτό το γεγονός, μέσα από την αφήγηση και την προβολή εικόνων στη γιγαντοοθόνη, μπροστά στο ιερό του ναού της Αμιάντου Συλλήψεως Θεοτόκου Βάρης ,εμπλουτισμένο με τις αγγελικές φωνές των μικρών ψαλμωδών της χορωδίας,  μας μετέφερε όλους  στη Φάτνη της Βηθλεέμ. Ο Ιωσήφ και η Μαρία αγκαλιάζουν και φροντίζουν το νεογέννητο βρέφος που είναι « ο Θεός μαζί μας», οι βοσκοί έκθαμβοι θαυμάζουν και οι μάγοι προσκυνούν το βασιλιά του Σύμπαντος!

Η  δική μας συμμετοχή στο μεγάλο αυτό Μυστήριο, είναι η ευχαριστία μας  στο Θεό Πατέρα για τα καλά που φέρνει στη ζωή μας, που μας δίνει την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε ( στην κατήχηση), να του μιλήσουμε (στην προσευχή), να τον ευχαριστήσουμε που έρχεται σε μας μέσω του Υιού του (στη Θεία λειτουργία)!

Στη Βηθλεέμ, ο Ιωσήφ και η Μαρία κατέληξαν στο στάβλο, επειδή κανείς δεν τους δέχτηκε! Σήμερα, εμείς είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τη γενναιοδωρία μας και την αλληλεγγύη  μας στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που καταφθάνουν στη χώρα μας, προσφέροντας, ο καθένας, είδη πρώτης ανάγκης( γάλα, οδοντόκρεμες ,οδοντόβουρτσες). Αύριο κιόλας, οι δυο Αδελφές του Ελέους θα  τα μεταφέρουν στη Σάμο, όπου  θα περάσουν τα Χριστούγεννα ,φροντίζοντας τους αναγκεμένους αδελφούς!

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής, τα παιδιά διασκέδασαν στη φιλόξενη ενοριακή αίθουσα, παίζοντας ανά ομάδες το «ρουκ- ζουκ», κέρδισαν δώρα, τραγούδησαν, έψαλλαν τα Κάλαντα και κεράστηκαν με τη φροντίδα των κατηχητών.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους που συμμετείχαν, εργάστηκαν ,φρόντισαν για τη γιορτή! Ευχαριστίες στους γονείς που συνόδεψαν τα παιδιά τους! Μα κυρίως, ευχαριστίες στα παιδιά της  χορωδίας και στο μαέστρο τους κ.Νίκο Ρούσσο, που μας επέτρεψαν «να μας αγγίξει, σαν χάδι, το  πνεύμα των Χριστουγέννων», δυο μέρες πριν από τη Γέννηση του Σωτήρα  μας.

Οι εφημέριοι και οι κατηχητές!

Προηγούμενη Δημοσίευση:
Επόμενη Δημοσίευση:

Comments are closed.